Vijftien multinationals gaan handelen via blockchainplatform

About

Vijftien multinationals gaan handelen via blockchainplatform

Vijftien grote internationale bedrijven, waaronder Shell, ING, ABN AMRO en Rabobank, werken samen aan een op blockchain gebaseerd handelsplatform. Voor de ontwikkeling hebben de concerns de onderneming Komgo opgericht, die voor het einde van het jaar online moet gaan.

Blockchain is een systeem dat gebruikt kan worden voor het vastleggen van gegevens. Het is vooral bekend van de bitcoin, die ook op blockchain is gebaseerd.

Het belangrijkste verschil met een gewone database is dat gegevens niet centraal worden opgeslagen, maar in een digitaal logboek waarvan alle deelnemers een kopie krijgen. Fraude moet daardoor snel op te merken zijn.

Komgo zal in eerste instantie vooral worden gebruikt om digitaal bestanden uit te wisselen en voor het delen van gegevens over kredieten en grondstoffen.

Er bestaat al een ander blockchainplatform voor de wereldhandel, maar dit platform met de naam VAKT heeft andere toepassingen. Er wordt gekeken of de twee systemen aanvullend naast elkaar kunnen worden gebruikt.

Share
April 2024
May 2024
No event found!

Related Topics