De snelst groeiende tech jobs in 2023

About

De snelst groeiende tech jobs in 2023

Of je nu een carrière in de technologie hebt opgebouwd of overweegt van beroep te veranderen en een nieuwe technische carrière te beginnen, er is nooit een beter moment geweest om op zoek te gaan naar je droombaan. Dankzij een perfecte storm van bijdragende factoren is technologie nog nooit zo hot geweest en zelfs de meest digitaal resistente organisaties realiseren zich dat ze, om vooruit te komen, in technologie moeten investeren.  

Hoewel dit een voordeel is voor zoekers naar technische banen, kan de kloof met technisch talent ook zijn beperkingen hebben, aangezien tech-professionals verwend worden met keuzes en verblind kunnen worden door kansen die te mooi zijn om waar te zijn. Het helpt als u een goed begrip heeft van de snelstgroeiende technische banen die waarschijnlijk tot ver in de toekomst zullen blijven bestaan, en hoe u er een kunt bemachtigen.

Ben je op zoek naar de volgende stap in je carrière? Maar is het vinden van de juiste job en plek toch lastiger dan gedacht? Neem dan een kijkje op DevITJobs.nl.

Op dit platform zoek je gemakkelijk naar jouw perfecte match. Dit wordt mogelijk gemaakt door de vermelding van salarisindicaties, methodologieën, gebruikte software, bedrijfsvoordelen en meer. Met handige programmeertaalfilters zoals Java, Python en Javascript en locatiefilters zoals Utrecht, Amsterdam en Eindhoven, vind je zo welke vacatures voor jou interessant zijn.

Voor ieder is er wat wils met uiteenlopende vacatures voor developers, engineers, (software) architecten, systeembeheerders, testers en consultants. Geen tijd of zin om telkens de site te bekijken? Schrijf je dan in voor de DevITJobs job alerts, zodat je alleen de vacatures ontvangt die voor jou van belang zijn.

Waarom technologie?

Hoewel er een kloof is tussen het aantal beschikbare technische banen en het aantal mensen om ze te vullen, is de kloof niet te wijten aan het feit dat technische kansen onaantrekkelijk zijn. Steeds meer mensen overwegen een carrière in de techniek; het is alleen zo dat de toename van de vraag groter is dan de toename van het aanbod. Er zijn verschillende redenen om een ​​technische baan te zoeken: het gemiddelde technische salaris is hoog in vergelijking met andere beroepen; het is iets dat haalbaar is zonder een hbo-opleiding ; en dankzij de talentkloof bieden werkgevers competitieve pakketten aan die meer dan genoeg zijn om de beste kandidaten te lokken.

Technische topkansen

Hoewel er groei is in alle technische banen, zijn volgens het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics de technische banen met de hoogste voorspelde groeipercentages Data Scientist, Information Security Analyst, Web Developer, Software Developer en Data Engineer.

Data Scientist

Kunstmatige intelligentie en het internet der dingen hebben geleid tot een enorme toename van gegevens die in verschillende sectoren over de hele wereld worden geproduceerd. Natuurlijk zijn data geweldig, maar het is nutteloos zonder datawetenschappers om de informatie te interpreteren, zodat er goed gebruik van kan worden gemaakt. Het is dus niet verwonderlijk dat de BLS een groei van 36% voorspelt in rollen voor cloudwetenschappers.

Het mooie van datawetenschap is niet alleen het potentieel voor een salaris van zes cijfers. De rol kan ongelooflijk gevarieerd zijn en wordt in alle sectoren zeer gewaardeerd.

Informatiebeveiligingsanalist (Information Security Analyst)

Hoe gestroomlijnd een website ook is, of hoe mooi een product ook is, als klanten risico lopen, blijven ze niet lang klant. Aangezien de meeste mensen in ontwikkelde landen regelmatig online gegevens beoordelen en verstrekken, is er een overvloed aan kansen voor gewetenloze organisaties of individuen om die informatie te exploiteren. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de vraag naar banen voor informatiebeveiligingsanalisten naar verwachting met 35% zal stijgen. Net als data science heeft informatiebeveiliging de potentie om zes cijfers te verdienen, en met de beveiliging van hele organisaties en hun klanten in uw handen, kunt u een gunstig pakket verwachten.

Web Developer

Er was een tijd in de begintijd van de digitale wereld waarin het hebben van een website voldoende was om een ​​product op de wereld te zetten. In een tijd waarin digitaal een centraal onderdeel is van de groeistrategieën van de meeste organisaties, wordt webdesign echter steeds belangrijker. Als gevolg hiervan is er steeds meer aandacht voor UX en UI in een poging voor bedrijven om hun product of dienst te onderscheiden van de rest. De BLS voorspelt een groei van 30% in banen voor webontwikkelaars en hoewel ze doorgaans minder verdienen dan datawetenschappers en informatiebeveiligingsanalisten, is webontwikkeling een geweldige carrièrekeuze voor creatieven met een technische flair.

Software Developer

Softwareontwikkeling speelt een centrale rol in elk element van digitaal. Het is dan ook geen wonder dat de BLS verwacht dat de vraag in de rest van het decennium met 20% zal toenemen. Net als webontwikkeling vereist softwareontwikkeling vaardigheden die verder gaan dan eenvoudige technische kennis; geweldige communicatie, probleemoplossing en teamwerk zijn de kenmerken van een topontwikkelaar. De vraag is veel groter dan het aantal beschikbare, ervaren softwareontwikkelaars, waardoor dit een werknemersmarkt is; als zodanig kunnen softwareontwikkelaars verwachten ongeveer $ 120.000 te verdienen.

Data Engineer

Datawetenschappers spelen een rol van onschatbare waarde bij het ontcijferen van gegevens, maar ze zouden dit niet kunnen doen zonder data-engineers, wiens taak het is om die gegevens in de eerste plaats te extraheren. Met oneindige hoeveelheden gegevens die per seconde binnenstromen, is het van essentieel belang dat ze effectief worden opgeslagen en georganiseerd, klaar voor verspreiding.

De beste baan krijgen

Wanneer u op zoek bent naar een baan, kunt u gemakkelijk worden verleid door felle lichten, hoge salarissen en geweldige arbeidspakketten. Er zijn echter nog andere overwegingen die u moet maken, zoals kijken naar de vooruitzichten op lange termijn binnen een organisatie, evenals het behoud van personeel. Een bedrijf kan immers een pakket aanbieden dat er aan de buitenkant geweldig uitziet, maar als ze geen personeel behouden, is dat een teken dat de deal niet zo goed is als het lijkt.

Om er zeker van te zijn dat u nu en in de toekomst de beste baan voor u krijgt, moet u uw onderzoek doen. Lees meer over de organisaties waarin u geïnteresseerd bent en spreek met collega’s in de branche om u de beste kans te geven om te begrijpen hoe ze werken. Dit zal je helpen om te zien of de baan en het bedrijf bij je passen en het geeft je ook geweldige informatie die je zal helpen om de werkgever ervan te overtuigen dat je geschikt voor hem of haar bent.

In een tijd van thuiswerken en hybride werken zorgen wereldwijde vacatures ervoor dat mensen die op zoek zijn naar een technische baan meer keuze hebben dan ooit. Het verspreiden van de verschillende beschikbare rollen, het vergelijken van bedrijfsethiek, loopbaantrajecten en pakketten kan een uitdaging zijn, zelfs voor de meest bekwame datawetenschapper, dus het is begrijpelijk dat tech-jobjagers overhaaste beslissingen nemen of het eerste aanbod accepteren dat op hun pad komt. Door samen te werken met een rekruteringsspecialist kun je jezelf helpen toegang te krijgen tot alle informatie die je nodig hebt om een ​​weloverwogen keuze te maken. Of u nu besluit het alleen te doen of een technisch wervingsbureau te raadplegen, onthoud dat dit uw markt is, dus neem de tijd en doe uw onderzoek om u te helpen de beste baan te vinden.

 

Bron: DeveloperTech news   |   DevITjobs

Share
April 2024
May 2024
No event found!

Related Topics