Deze updates zorgen voor sneller browsen en een langere batterijduur voor uw laptop

About

Deze updates zorgen voor sneller browsen en een langere batterijduur voor uw laptop

Ook Microsoft’s grote Win32 / UWP-unificatie-tool WebView2 is algemeen beschikbaar en is opgenomen in WinUI 3.  Microsoft brengt deze week versie 91 van zijn Chromium-gebaseerde Edge-browser uit en zal eindelijk zijn prestatieverbeterende functie ‘opstartboost’ en ‘slaaptabs’ inschakelen. 

Microsoft kondigde in oktober 2020 een opstartboost aan en introduceerde het in stabiele Edge 89 , maar in maart stopte het om problemen op te lossen. Op de ontwikkelaarsconferentie Build 2021 van Microsoft deze week, zegt het bedrijf dat de startup-boost zal komen met de release van stabiele Edge 91 later deze week. Dit komt terwijl het Internet Explorer 11 uit Windows 10 veegt en organisaties adviseert om Edge’s IE-modus te gebruiken voor legacy-applicaties. 

Om Edge sneller te starten, voert Startup Boost enkele kernprocessen uit op de achtergrond en voegt geen extra bronnen toe wanneer Edge-vensters open zijn. Uit interne tests van Microsoft bleek dat de opstarttijden van Edge met 29% tot 41% verbeteren en hoopt dat de snellere prestaties het de voorkeursbrowser op Windows-machines zullen maken. 

De andere prestatiefunctie voor Edge zijn slaaptabs, die belooft het geheugen en de batterijduur van een laptop te besparen en werd voor het eerst aangekondigd in september . Microsoft heeft ook gewerkt aan verbeteringen voordat het aan alle gebruikers werd vrijgegeven. Microsoft beweert dat slaaptabs nu tot 82% van de vraag naar geheugen besparen. Een deel van de winst wordt behaald door advertenties in de slaapstand te zetten wanneer tabbladen op de achtergrond staan ​​op Windows-pc’s. 

Voor ontwikkelaars heeft Microsoft vooruitgang geboekt op WebView2, dat algemeen beschikbaar is en nu is opgenomen in WinUI3 – de twee kerncomponenten van zijn langlopende project Reunion om de ontwikkeling van Win32 en Universal Windows Platform (UWP) -apps te verenigen en fouten met Windows 8 toen het onwillige ontwikkelaars naar UWP duwde. 

WinUI 3 is het nieuwe native UI-framework voor Windows 10. WebView 2 is een besturingselement dat is gebouwd op de rendering-engine van Microsoft Edge en wordt gebruikt om webcontent weer te geven in delen van een native app. WebView 2 is bedoeld om ontwikkelaars te helpen hybride apps te bouwen die een beetje dichter bij native apps komen, die toegang hebben tot bronnen zoals het Windows-bestandssysteem.  

Microsoft heeft Project Reunion 0.5 in maart uitgebracht en verwacht 1.0 in Q4 2021 uit te brengen, meldde Mary Jo Foley van ZDNet in maart. WebView2 wordt nu ondersteund in belangrijke app-frameworks zoals Win32 C / C ++, WPF / WinForms en nu WinUI 3. Microsoft merkt op dat het is losgekoppeld van Windows, waardoor ontwikkelaars niet meer hoeven te wachten tot gebruikers updaten naar de nieuwste versie om nieuwe functies implementeren in web-apps. 

Microsoft toonde ook zijn groeiende invloed op Chromium, het open-sourceproject achter alle op Chromium gebaseerde browsers. Microsoft heeft nu 5.300 commits geaccepteerd voor het project. Edge Original-tests blijven een doorlopend programma voor ontwikkelaars om experimentele API’s op live sites te testen. Ondertussen zijn Progressive Web Apps gebouwd op Edge nu beschikbaar in de Microsoft Store – een zet die in oktober werd aangekondigdPWA’s, die in feite web-apps zijn, krijgen een boost van toegang tot API’s, zoals Web Assembly, Web Bluetooth, Web USB, Web Share en meer. 

Share
July 2024
August 2024
No event found!

Related Topics