Een combinatie van operations en development bij Caesar Experts

About

Een combinatie van operations en development bij Caesar Experts

Caesar Experts vraagt voor de rubriek ‘Werken bij Caesar Experts’ diverse mensen uit het team naar hun werk. Hier lees je het verhaal van Koos Rodenburg. Koos startte zijn carrière bij Caesar Experts een kleine 2 jaar geleden als Oracle developer. Sinds een paar maanden is Koos werkzaam bij één van Caesar Experts grootste klanten. In deze blog vertelt hij hier graag meer over.  

Koos: “Bij deze klant ben ik verantwoordelijk voor operations. Dit betekent dat ik eerste en tweede lijns support doe van een groot aantal Oracle applicaties binnen de organisatie in Nederland. De klant gebruikt Oracle voornamelijk voor administratieve doeleinden. Hierbij moet je denken aan facturatie, dealer-applicaties, wagenparkbeheer en diverse formulierenstromen binnen de organisatie.”

Teamwork

In het Oracle team zit Koos met vier personen, waarvan drie developers en één coördinator c.q. scrummaster. Koos zorgt ervoor dat de bestaande applicaties blijven draaien. De andere developers ontwikkelen op projectbasis nieuwe zaken of ondersteunen Koos indien nodig.

Koos: “De rol die ik nu vervul lukt net in mijn eentje. Dat komt omdat de klant enorm veel verschillende applicaties heeft die allemaal net iets anders gebouwd zijn. Het is me verteld dat je zo’n twee jaar nodig hebt om alle applicaties helemaal van binnen en van buiten te leren kennen. Door Corona is het wat lastiger om ingewerkt te worden, maar desondanks zet ik me voor 100% in om de systemen zo snel mogelijk onder de knie te krijgen. De klant heeft daar gelukkig alle begrip voor.”

Lekker puzzelen

In vroegere jaren zat Koos meer aan de development kant. Tegenwoordig haalt hij veel voldoening uit de operations rol. Dit werk heeft wat hem betreft meer afwisseling. Daarnaast is hij een echte puzzelaar. Hij vindt het leuk om fouten op te sporen en vervolgens op zoek te gaan naar de oorzaak van de fout.

Koos: “Ik werk nu voornamelijk in Oracle PL/SQL. Hierin had ik al veel kennis, maar toch ontdek ik weer dat er gebieden zijn die nog nieuw voor me zijn. Ik leer hoe de verschillende applicaties werken en waar de moeilijke plekken zitten. Ik wil straks ook weer een stukje development op gaan pakken, waardoor ik mijn APEX kennis weer verder kan uitbreiden.”

Les 1: Durf te vragen!

Een nieuwe collega moet volgens Koos vooral bereid zijn om vragen te durven stellen als hij of zij het even niet meer weet. “Ik heb vrij veel kennis op Oracle gebied, dus mijn nieuwe collega hoeft niet alles zelf uit te vinden. Daarnaast is het prettig als een nieuwe collega ook zelf kennis deelt van waar hij of zij goed in is op Oracle gebied en daarbuiten.”

“Ik maak nu zelf ook nog heel veel gebruik van mijn ‘hulplijnen’ bij andere Oracle developers, omdat er zoveel applicaties zijn waar ik mijn weg in moet vinden. Als ik straks alles zelfstandig kan binnen de opdracht bij deze klant ben ik pas echt trots!”

 

Vond je deze blog interessant? Lees hier meer blogs van Caesar Experts.

Share
June 2024
July 2024
No event found!

Related Topics