Eerste release van Kubernetes in 2020

About

Eerste release van Kubernetes in 2020

De ontwikkelaars van het containerplatform Kubernetes hebben deze week de eerste release van 2020 uitgebracht. Deze vernieuwde versie brengt verbeteringen met zich mee, met name op het gebied van stabiliteit en gebruikerservaring.

Versie 1.18 heeft ook een hoop nieuwe functionaliteit gekregen, zowel in de beta-versies als in de alpha-versies. Volgens de ontwikkelaars is Kubernetes 1.18 hiermee een meer compleet product dan de andere versies bij elkaar. Deze release zal dienen als fundament voor alle volgende releases die worden uitgebracht in de nabije toekomst.

Eén van de meest belangrijke nieuwe features die functionaliteit toevoegd is Topology Manager, aldus het team achter de software. Deze tool helpt dat de processor en device manager van bronnen die op Kubernetes gebaseerde systemen draaien efficienter worden toegewezen, wat latency zal verminderen.

De functie Serverside Apply gaat nu in de tweede beta-status. Hiermee kunnen ontwikkelaars alle velden van alle nieuwe Kubernetes objecten volgens en beheren. Zo kunnen ze ook zien wie veranderingen heeft doorgevoerd in Kubernetes objecten en wanneer dat is geweest.

Tot slot is één van de belangrijke verbeterde features voor het stabieler maken van Kuebernetes de breed gebruikte command-line tool “kubectl”. Deze command-line heeft nu de beschikking over een debug functie, wat werd gevraagd door veel gebruikers.

De command-line functie zorgt ervoor dat er een tijdelijke clone-container wordt gecreeerd die naast productiecontainers draait. Op deze manier kan de Kubernetes pod binnen een cluster zonder veel moeite alsnog worden gedebugged.

Versie 1.18 van Kubernetes van worden gedownload vanaf GitHub.

Share
April 2024
May 2024
No event found!

Related Topics