Facebook voegt euro en dollar toe aan Libra

About

Facebook voegt euro en dollar toe aan Libra

Facebook wil dat gebruikers van het betaalplatform voor Libra straks ook kunnen betalen met digitale versies van bestaande valuta, zoals de dollar en de euro.

Het bedrijf heeft bevestigd dat ze werken aan betalingen in bestaande valuta, maar dat betalingen in Libra-tokens ook mogelijk worden.

Facebook meldt dat het nog steeds volledig toegewijd zal blijven aan het Libra-project. Ook heeft de Libra Association nog steeds het doel van het behalen van een wereldwijd betaalnetwerk. Door de toevoeging van al bestaande valuta zou het betaalplatform meer in lijn worden gebracht met bestaande betaalmethoden. Door de aanpassingen die worden gedaan aan Libra, zal het project wel enkele maanden vertraging oplopen. De verwachting is dat de digitale munt van Facebook nu in de herfst van dit jaar op de markt komt, wat enkele maanden later is dan gepland.

Deze aanpassingen komen na maanden van kritiek op het Libra project, waarin vooral regulatoren en overheden zich lieten horen. Zij willen dat de stablecoin van het tech bedrijf onder streng toezicht zal gaan vallen, mits deze zelfs aangeboden zou mogen worden.

Verschillende bedrijven die het platform in de eerste instantie zouden steunen hebben zich teruggetrokken, zoals Booking, eBay, Mastercard en Paypal. Met deze zet hopen Facebook en de Libra Association het vertrouwen weer terug te winnen.

Share
July 2024
August 2024
No event found!

Related Topics