Berichten-app Kik stopt ten faveure van crypto-munt Kin

About

Berichten-app Kik stopt ten faveure van crypto-munt Kin

We dachten eerst dat het een hoax was, maar Kik lijkt ermee te stoppen. En het heeft allemaal te maken met de crypto-currency Kin.

CEO Ted Livingston heeft aangegeven dat Kik de populaire chatapp gaat afstoten om zo zich volledig op hun Kin crypto-currency te focussen.

De reden hiervoor is dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) het bedrijf heeft aangeklaagd vanwege een financieringsronde waarmee Kik $100 miljoen ophaalde. De SEC is van mening dat de cryptomunt een security is terwijl Kik het daar niet mee eens is.

Om de rechtzaak te financieren en daarmee een gevaarlijk precedent te voorkomen, zal Kik stoppen met de berichtenapp en tevens meer dan 100 werknemers ontslaan.

Kik zal met de negentien overgebleven werknemers de Kin crypto-blockchain uitbreiden om meer microtransactions te ondersteunen en samen te werken met developers die Kin ondersteunen. Ook zullen ze een nieuwe mobiele portefeuille voor Kin maken.

De stap van het Canadese bedrijf is risicovol, gezien het feit dat ze een succesvol product hebben die ze de rug toekeren. Uiteindelijk zal de tijd uitwijzen of ze het bedrijf over de kling jagen, of dat dit een geniale beslissing is geweest.

 

 

Share
April 2024
May 2024
No event found!

Related Topics