Meeste consumenten begrijpen blockchain niet, maar verlangen naar de mogelijkheden

About

Meeste consumenten begrijpen blockchain niet, maar verlangen naar de mogelijkheden

Begrijp je echt hoe blockchain werkt? Is het een rijk van onbenutte kansen, of een ‘word snel rijk’-plan gemaakt door een mysterieuze autoriteit die ons wil bedriegen?

Door Eileen Brown | ZDnet

De meeste mensen met wie ik spreek, hebben geen idee wat blockchain is, en degenen die van de blockchain hebben gehoord, denken dat het verbonden is met Bitcoin, en een manier om gemakkelijk geld te verdienen via dubieuze methoden. Als je je zo voelt, ben je niet de enige.

Vorhaus Advisors, gevestigd in Los Angeles, heeft onlangs een onderzoek in opdracht van Forte uitgebracht onder meer dan 2.000 ondervraagde consumenten in juni 2020.
Het wilde hun gedrag ten opzichte van virtuele goederen beoordelen en hun interesse in blockchain-functies in games.
Het rapport “Onbenutte kansen: games, virtuele goederen en blockchain” laat zien dat onder de algemene bevolking in de VS slechts één op de vier (25%) volwassenen enig idee heeft van blockchain.

Van de volwassenen die de term “blockchain” herkennen, begrijpen de meesten het niet.
Bijna twee op de drie (62%) verklaarde dat “blockchain hetzelfde is als cryptocurrency” en 48% zei dat “blockchain hetzelfde is als Bitcoin.”
Minder dan één op de vijf (18%) van de Amerikaanse volwassenen zegt dat ze een product of dienst hebben gebruikt die verband houdt met blockchain. Dit percentage stijgt echter tot 25% onder de jongeren van 18 tot 34 jaar.
Er zijn aanzienlijke nieuwe inkomstenkansen voor game-ontwikkelaars die blockchain-technologie gebruiken om games te ontwikkelen.
Meer dan de helft van de kopers van virtuele goederen (51%) toonde interesse in inkomsten uit het spelen van games.
Door de mogelijkheid om digitale activa te creëren, te bezitten en te verhandelen, kunnen de scheidslijnen tussen spelen en werken meer vervagen dan ze al hebben.

Kopers van virtuele goederen willen de toepassingen die blockchain mogelijk maakt.
Bijna twee op de drie (63%) kopers van virtuele goederen zouden meer games uitgeven en spelen als die virtuele goederen echte waarde hadden en konden worden verhandeld of verkocht, en 64% zegt dat ze vaker zouden spelen.
Terwijl het bewustzijn, het gebruik en het vertrouwen van blockchain toeneemt binnen groepen die al in-game goederen en diensten kopen, weet de overgrote minderheid van gamers misschien niet dat ze games spelen die op de blockchain zitten.
Maar blockchain biedt nieuwe zakelijke kansen voor gamebedrijven, vanwege de mogelijkheid om in-game digitale activa en verzamelbare unieke items te creëren die spelers kunnen bezitten.
Het kan ook door spelers aangestuurde in-game-services vergemakkelijken en een basis bieden voor veilige, geverifieerde peer-to-peer-transacties.

Het zijn niet alleen gamers die profiteren van de blockchain. Over het algemeen geeft het rapport aan dat mensen weinig op de hoogte zijn van blockchain, maar toch juist de mogelijkheden willen die het mogelijk maakt.
De uitdaging en perceptie van verschillende soorten blockchain- en Bitcoin-valuta’s is te wijten aan een gebrek aan vertrouwen, bescherming en regulering van de digitale valuta.
Zoals Coingeek meldt: “In systemen die steunen op centrale actoren wier inspanningen de sleutel zijn tot het succes van de onderneming, zijn de effectenwetgeving van toepassing.”
Maar Bitcoin is van nature een gedecentraliseerd protocol. Er is “niet langer een centrale onderneming waarin wordt geïnvesteerd, en dus verwachten kopers redelijkerwijs niet langer dat een persoon of groep essentiële management- of ondernemersinspanningen levert.”
Het verhandelen van “niet-geregistreerde effecten zonder registratie onder de toepasselijke federale en nationale effectenwetten als beurzen en/of broker-dealers (zijn) in strijd met de Amerikaanse effectenwetgeving.” Geen wonder dat mensen in de war en op hun hoede zijn.

Wat consumenten nodig hebben, is duidelijkheid. De duidelijkheid in welk type blockchain je moet gebruiken en of de versie van Bitcoin die je koopt/verkoopt/gebruikt vertrouwd is.
En totdat de SEC bepaalt welke versies van digitale valuta wel of geen effecten zijn, zullen we wantrouwen en verwarring blijven zien over het gebruik van de blockchain en Bitcoin.
Toch zouden we allemaal graag geld willen verdienen, schijnbaar gemakkelijk. Maar dat digitale geld moet legaal, gereguleerd en vertrouwd zijn – en dat zal even duren.

 

Lees het artikel in het Engels terug op ZDnet.com

Share
June 2024
July 2024
No event found!

Related Topics