Facebook zoekt advies om Blockchain-partnerschappen voor nieuwe producten te vormen

About

Facebook zoekt advies om Blockchain-partnerschappen voor nieuwe producten te vormen

De blockchain-rekruteringsdrang van Facebook blijft doorgaan, omdat het sociale netwerk een leidende commerciële raadgever wil inhuren voor zijn initiatieven met de technologie. 

Een nieuwe vacature op de carrièrepagina van het bedrijf zegt dat de functie verantwoordelijk zal zijn voor “het opstellen en onderhandelen van een breed scala aan contracten met betrekking tot onze blockchain-initiatieven, inclusief samenwerkingsverbanden die nodig zijn om nieuwe producten te lanceren en dergelijke producten internationaal uit te breiden.”Een ander deel van de taak is het adviseren van cliënten over juridische risico’s, bedrijfsstrategieën en andere zakelijke problemen. De handelsadvocaat zal ook de relaties van Facebook met belangrijke partners en de commerciële aspecten van de producten en programma’s structureren.

De kandidaat moet in staat zijn om ‘veel deals te beheren’ en een bewezen kwalificatie als advocaat hebben: een J.D.-graad en lidmaatschap van ten minste één bar in de Verenigde Staten zijn een must.

Maar de taak vereist ook serieuze technische expertise: “Meer dan vijf jaar juridische ervaring, waaronder meer dan vier jaar ervaring in technologie-transacties”, met name met blockchain- of betalingstechnologie en gerelateerde juridische kwesties. “Sterke interesse in mobiele en alternatieve betalingen” heeft de voorkeur.

 

De ambities van Facebook met betrekking tot blockchain-enabled betalingen waren al een paar maanden bekend: in een rapport van februari van de New York Times werd onthuld dat de socialemediagigant heeft gewerkt aan een token voor betalingen via de mediaplatforms van het bedrijf, waaronder WhatsApp en Instagram.Volgens de bronnen van NYT zal de cryptocurrency, die naar verwachting in de eerste helft van 2019 zal worden vrijgegeven, een stablecoin zijn die gekoppeld is aan een mandje van verschillende fiat-valuta’s.

Een ander mogelijk gebruik van de blockchain-tech waar Facebook naar op zoek is, is een geïntegreerde identiteitsoplossing, genoemd door de CEO Mark Zuckerberg in een recent gepost video-interview met professor Jonathan Zittrain, professor aan de universiteit van Harvard.

“Kort gezegd, u neemt uw informatie, slaat deze op op een gedecentraliseerd systeem en u hebt de keuze om in te loggen op plaatsen zonder via een tussenpersoon te gaan,” zei Zuckerberg.

Verdere signalering van Facebook’s interesse in deze technologie, heeft het dit jaar meer dan 20 blockchain-gerelateerde banen geplaatst.

Share
April 2024
May 2024
No event found!

Related Topics