GitHub is nu volledig beschikbaar voor ontwikkelaars om in Iran te gebruiken nadat de Amerikaanse regering het versiebeheerplatform hiervoor een licentie heeft verleend

About

GitHub is nu volledig beschikbaar voor ontwikkelaars om in Iran te gebruiken nadat de Amerikaanse regering het versiebeheerplatform hiervoor een licentie heeft verleend

GitHub is nu volledig beschikbaar voor ontwikkelaars om in Iran te gebruiken nadat de Amerikaanse regering het versiebeheerplatform hiervoor een licentie heeft verleend, kondigde CEO Nat Friedman aan. Friedman voegde ook toe dat GitHub werkt aan het verkrijgen van vergelijkbare licenties voor ontwikkelaars in Syrië en de Krim.
• Dit betekent dat ontwikkelaars in Iran of degenen die het land bezoeken, alle diensten, zowel privé als openbaar, voor individuen en organisaties, gratis of tegen betaling kunnen gebruiken.
• GitHub is momenteel bezig met het terugdraaien van oude beperkingen voor ontwikkelaars in Iran en hen volledige toegang tot diensten te geven. Als je vragen hebt of hulp nodig hebt, raadt het platform je aan om hun helppagina te bezoeken.
• In 2019 is GitHub begonnen met het beperken van bepaalde accounts in landen waar de VS handelssancties tegen heeft opgelegd, waaronder Iran, in overeenstemming met de Amerikaanse wetgeving. Friedman zegt dat GitHub de afgelopen jaren heeft geprobeerd de regering te overtuigen om een ​​licentie te verstrekken die dergelijke beperkingen zou terugdraaien. “We waren in staat om aan te tonen hoe het gebruik van GitHub door ontwikkelaars de menselijke vooruitgang, internationale communicatie en het aanhoudende Amerikaanse buitenlandse beleid van het bevorderen van vrije meningsuiting en de vrije stroom van informatie bevordert”, voegt Friedman toe.
• Het nieuws komt slechts een dag nadat Friedman zijn excuses aanbood bij een oprichter van het bedrijf die klaagde dat zijn bedrijf was geblokkeerd omdat een van zijn medewerkers zijn laptop opendeed tijdens een bezoek aan zijn ouders in Iran. Het incident leidde tot controverse onder gemeenschappen, waaronder Hacker News. Sommigen waren boos op het platform en vonden het oneerlijk, aangezien dit slechts een startup is, terwijl anderen de kant van GitHub kozen, gezien de Amerikaanse sancties tegen Iran.
Share
July 2024
August 2024
No event found!

Related Topics