GitLab brengt nieuwe features uit met versie 12.8

About

GitLab brengt nieuwe features uit met versie 12.8

Met versie 12.8 van het DevOps platform GitLab wil het bedrijf Windows gebruikers beter kunnen bedienen.

Met een ingebouwde NuGet repository kunnen developers in C# en .NET hun binaries managen en delen. Deze toevoeging is alleen uitgebracht voor de premium/silver en ultimate/gold abonnees. Andere developers die op Windows werken moeten het nog doen met externe tools.

Een andere toevoeging waar veel op wordt ingezet bij deze release is de compliance dashboard. Dit wordt alleen uitgebracht voor de ultimate en gold abonnementen. Dit dashboard is bedoeld om eigenaren van projecten meer inzicht te geven in hun projecten.

Dit inzicht is cruciaal wanneer er gezocht wordt naar de aanleiding van incidenten of fouten, wat een lastige klus kon zijn in eerdere versies van GitLab. Daarom is er ook een Log Explorer toegevoegd, waarin developers kunnen zoeken naar incidenten, zodat deze zo efficiënt mogelijk kunnen worden opgelost. Deze Log Explorer is eveneens beschikbaar voor de ultimate/gold gebruikers in versie 12.8.

Daarnaast kunnen gebruikers in dit hoogste betaalde segment hun netwerk beleid configureren om communicatie tussen verschillende Kubernetes pods beheren, alsmede de communicatie met het internet.

Ook is er gedacht aan de andere abonnementsvormen, waarbij er bijvoorbeeld een timer is toegevoegd die omgevingen afsluit na een vooraf bepaalde tijdsduur. Zo worden middelen niet verspild.

Voor meer informatie, lees de patchnotes hier.

Share
July 2024
August 2024
No event found!

Related Topics