Google koopt AR brillenmaker North

About

Google koopt AR brillenmaker North

Google heeft AR-brillenmaker North officieel gekocht. Zo  bevestigde het bedrijf in een blogpost. Als gevolg hiervan zegt North dat het de functionaliteit van zijn Focals slimme bril, die vorig jaar debuteerde voor $ 1K, zal afbouwen en geen tweede generatie paar  zal uitbrengen.

De kosten en andere details van de overname werden niet gerapporteerd, hoewel werd aangenomen dat deze rond de $ 180 miljoen zou liggen.
North wordt ‘uitgekleed voor onderdelen’ door Google, dat na de flop van Google Glass opnieuw de consumentenmarkt voor slimme brillen wil betreden. Google maakt gebruik van de technische expertise van North op het gebied van AR om zijn eigen hardware en ambient computing te verbeteren.
North stopte de productie van zijn eerste generatie Focals 1.0 in december en zei dat het zich zou concentreren op een tweede generatie paar. Het Focals 2.0-apparaat wordt vanwege de overname niet meer uitgebracht.
North begon in 2012 als Thalmic Labs, waar het zich aanvankelijk richtte op een invoerapparaat voor gebaren genaamd Myo. Het bedrijf heeft vorig jaar 150 medewerkers ontslagen. Na de aankoop van Google. de resterende werken blijven op kantoren in Kitchener-Waterloo, Canada.

Share
July 2024
August 2024
No event found!

Related Topics