Google lanceert preview Android 11

About

Google lanceert preview Android 11

Google heeft deze nieuwe versie van Android uitgebracht met een grote focus op privacy en veiligheid. Het gaat om een preview zodat developers hun apps kunnen testen op de nieuwe Android-versie, zodat de comptabiliteit gegarandeerd kan worden voor hun gebruikers.

De privacy en veiligheid zijn de speerpunten van deze update. Zo wordt het updatemechanisme van Project Mainline nu uitgebreid naar 22 modules in plaats van de 10 die het nu heeft. Ook kunnen gebruikers vanuit de Play Store nu patches downloaden voor beveiligingslekken, in plaats van te wachten totdat de smartphone dit automatisch doet.

Het toestemmingsmodel is ook aangepast. Nu kunnen gebruikers een app tijdelijk toegang geven tot gevoelige informatie zoals de locatie van een device. Als de applicatie wordt afgesloten, wordt deze toegang ook weer ingetrokken. Dat moet volgens het bedrijf onbewuste tracking van gebruikers tegengaan.

“Voor de meest gevoelige soorten data – niet alleen locatie maar ook voor de microfoon en -camera – kunnen gebruikers nu tijdelijke toegang verlenen door middel van een eenmalige toestemming,” aldus Dave Burke, Vice President of Engineering van Android.

Er zijn ook verbeteringen aangebracht aan scoped storage. Dit is een manier om applicaties alleen toegang tot data te geven die ze echt nodig hebben. Ondersteuning voor virtuele identiteitsdocumenten is eveneens verbetert. Dit zijn bijvoorbeeld documenten als digitale rijbewijzen.

Lees meer over de mogelijkheden op de developerpagina van Google.

Share
June 2024
July 2024
No event found!

Related Topics