Google’s open source dev tool Skaffold voor Kubernetes nu beschikbaar

About

Google’s open source dev tool Skaffold voor Kubernetes nu beschikbaar

Google heeft de eerste publieke release van Skaffold aangekondigd, de open source development tool die is ontworpen om ontwikkelaars te ondersteunen met Kubernetes.

Volgens het tech bedrijf vereenvoudigt Skaffold de operationele taken binnen de workflow met Kubernetes. Zo stelt het ontwikkelaars in staat zich te concentreren op hun code en deze snel terug te zien in het cluster.

Skaffold automatiseert een groot deel van de development workflow en ondersteunt de meest gebruikte strategieën met betrekking tot het bouwen van images en het implementeren van applicaties. Het programma werkt ook client-side, zonder vereiste componenten op het dev-cluster

Om development te versnellen wordt Skaffold geleverd met workflows voor lokale en externe implementatie. Zo worden gebruikers in staat gesteld om met lokale Kubernetes-clusters te werken, zoals Minikube of Kind. Ook wordt het werken met Kubernetes-clusters op afstand ondersteunt.

Ook automatiseert Skaffold de gangbare ontwikkelaarstaken. Zo houdt het automatisch logboeken bij van geïnstalleerde workloads. Verdere functies zijn kant-en-klare CI/CD-pipelines en on-cluster debugging.

De tool bevindt zich sinds 2017 in de beta fase. Ondertussen zijn er rond de 40 versies de revue gepasseerd en hebben bijna 150 medewerkers meer dan 5.000 bijdrages geleverd aan het project. Google geeft aan de tool verder te willen ontwikkelen met behulp van de open source gemeenschap.

Share
July 2024
August 2024
No event found!

Related Topics