Guido van Rossum (creator of python) brengt nieuwe versie uit

About

Guido van Rossum (creator of python) brengt nieuwe versie uit

Python-maker Guido van Rossum en zijn team hebben een  tweede versie uitgebracht om patroonzoekopdrachten toe te voegen in Python 3.10. Deze tweede PEP 622 laat het _match_protocol voorlopig vallen en laat ook de voorlopende stip vallen om benoemde constanten te markeren.

• Van Rossum, over waarom ze het _match_protocol voorlopig hebben laten vallen: “Het voorstel staat redelijk goed zonder dat soort uitbreidbaarheid, en als we het gaan uitstellen, kunnen we het beter later ontwerpen als we meer ervaring hebben met bijvoorbeeld hoe match wordt gebruikt. ”
• In tegenstelling tot vergelijkbare voorstellen uit het verleden die suggereerden om patronen voor patroonvergelijking toe te voegen, was de eerste versie van PEP 622 Structural Pattern Matching gericht op het generaliseren van sequentie, mapping en herstructurering van objecten in plaats van zich te concentreren op de optimalisatie van if … elif … else-instructies.
• Het voorstel kwam nadat PEP 618 – die voorstelde om een ​​strikte parameter toe te voegen aan de ingebouwde functie zip () die optioneel iterables van dezelfde lengte afdwingt – onlangs werd aangenomen in juni.

Share
July 2024
August 2024
No event found!

Related Topics