Hackathon tegen corona

About

Hackathon tegen corona

De Duitse overheid heeft een hackathon tegen het coronavirus in het leven geroepen. Via de hashtag #WirvsVirus op Twitter is het mogelijk om mee te doen, alsmede via de website wirvsvirushackathon.org

Probleemoplossers uit de tech- en creatieve industrie zijn van harte uitgenodigd, evenals maatschappelijk betrokken burgers die hun licht willen laten schijnen op de problemen die het coronavirus met zich mee brengt.

Onder #WirvsVirus biedt de hackathon een gemeenschappelijk organisatorisch en technisch kader waarin deelnemers online kunnen meedoen. Werkende prototypes en oplossingen voor problemen kunnen digitaal en analoog worden ontwikkeld voor maatschappelijk relevantie kwesties die nu spelen.

In de huidige situatie kan digitalisering nieuwe kansen bieden voor digitale participatie. Ook kan de hackathon een belangrijk signaal afgeven. Het evenement kan fungeren als een startpunt voor gezamenlijke betrokkenheid waarmee maatschappelijke uitdagingen voor de samenleving worden opgelost. Ook op de lange termijn.

Wat zijn op dit moment de belangrijkste uitdagingen? Voor welke problemen moet er een oplossing zijn? Alle burgers en geïnteresseerden kunnen hun ideeën indienen tot vrijdagochtend op wirvsvirushackathon.org.

Op de website is er ook de mogelijkheid om je in te schrijven als deelnemer of je aan te bieden als mentor of sponsor. Vrijdag komen deelnemers in virtuele groepen bij elkaar om binnen 48 uur een oplossing voor een uitdaging uit te werken.

Share
July 2024
August 2024
No event found!

Related Topics