het grootste onafhankelijke Open Source softwarebedrijf: SUSE

About

het grootste onafhankelijke Open Source softwarebedrijf: SUSE

Investeringsmaatschappij EQT heeft vandaag de aankoop van SUSE van Micro Focus afgerond. SUSE® is nu het grootste onafhankelijke opensource softwarebedrijf. Door het voortdurende momentum, de uitbreiding van het portfolio en de succesvolle executie in de markt, is SUSE als standalone business nu nog beter gepositioneerd om zich te richten op de behoeften van klanten en partners als toonaangevende leverancier van opensource software defined infrastructuren en oplossingen voor het leveren van applicaties die workloads van klanten overal – on premise, hybride en multi-cloud – mogelijk maken.

 Organisatie

Het nieuwe onafhankelijke SUSE heeft het executive team uitgebreid met nieuwe rollen en expertise om het voortdurende momentum in de ontwikkeling van de organisatie te bewaken. Enrica Angelone is benoemd tot chief financial officer, en Sander Huyts is SUSE’s nieuwe chief operations officer. Thomas Di Giacomo was chief technology officer voor SUSE, en is nu president voor Engineering, Producten en Innovatie. Zij rapporteren alle drie aan SUSE CEO Nils Brauckmann.

SUSE CEO: Brauckmann

“Huidige IT-trends tonen aan dat open source belangrijker dan ooit is in het bedrijfsleven,” aldus Brauckmann. “Daarom wordt onze status als echt onafhankelijk opensource bedrijf nog meer gewaardeerd. Onze klanten vinden onze open, opensource oplossingen, flexibele manier van zakendoen, geen gedwongen vendor lock-in en onze buitengewone service erg waardevol. Onze onafhankelijkheid geeft ons de kans ons puur te richten op wat voor hen het beste is. Omdat wij constant aan de vragen uit de markt kunnen voldoen, ontstaat er een cirkel van succes, momentum en groei. Hierdoor kunnen we de innovaties leveren die onze klanten nodig hebben voor het behalen van hun doelstellingen op het gebied van digitale transformatie en voor het realiseren van hun hybride en multi-cloud workloadbeheer nodig voor hun eigen constante innovatie, concurrentie en groei.”

Innovatie van SUSE

SUSE’s transitie komt precies op tijd, aangezien containers nieuwe niveaus van flexibiliteit mogelijk maken. Daarnaast is er steeds meer behoefte aan digitale transformatie gebaseerd op opensource software-defined infrastructuren en technologieën voor het leveren van applicaties. SUSE’s verleden in opensource software, het sterke merk en het pallet van innovatieve oplossingen, waaronder containermanagement, schetsen de ideale uitgangspositie voor het behalen van succes in een dynamische markt, waarbij ongelooflijk veel waarde wordt gecreëerd voor klanten en partners. Met EQT op de achtergrond en SUSE als onafhankelijk bedrijf, is het mogelijk constant uit te breiden aangezien geavanceerde innovatie zorgt voor groei in SUSE’s core business maar ook in emerging technologieën, zowel organisch als door nieuwe overnames.

Opensource

Al Gillen, group vice president, Software Development en Open Source, IDC: “SUSE’s terugkeer naar de rol van onafhankelijk opensource softwarebedrijf valt gelijk met een kanteling in de industrie. Opensource software is tegenwoordig de favoriete manier om nieuwe oplossingen te bouwen en is onmisbaar als basis voor de meeste publieke clouddiensten. SUSE is één van de grootste pure opensource software organisaties en haar onafhankelijkheid biedt klanten voordeel omdat het bedrijf verder bouwt op het verleden van technisch vakmanschap, waardegedreven partnerships en betrokkenheid van de community om snel technologieoplossingen aan de markt te leveren.”

SUSE’s leadership team onder leiding van CEO Brauckmann wil net als afgelopen acht jaar snel groeien en het bedrijf zal doorgaan met leveren en innoveren op basis van huidige en toekomstige vragen uit de markt. Net als de voorgaande 25 jaren zal SUSE trouw blijven aan een opensource ontwikkel- en businessmodel en actief deelnemen in communities en projecten die opensource innovatie naar het bedrijfsleven brengt als betrouwbare, bruikbare oplossingen van hoge kwaliteit. Dit echte open, opensource model refereert aan de flexibiliteit en keuzevrijheid voor klanten en partners om de beste oplossingen in hun soort te creëren die SUSE technologieën combineren met andere producten en technologieën in het IT-landschap met open standaarden en verschillende niveaus in hun architectuur zonder een locked-in stack af te dwingen. Deze focus op openheid is in SUSE’s cultuur ingebed, onderscheidt het bedrijf in de markt en is de sleutel tot succes geweest.

Johannes Reichel, partner bij EQT, zegt, “SUSE’s aanwezigheid op de markt, haar sterke leiderschap, de focus op klantensucces en het succesvol samenwerken zijn en zullen doorslaggevend zijn in de nieuwe fase van SUSE’s ontwikkeling. SUSE is op de juiste tijd op de juiste plaats met de juiste resources om de manier waarop organisaties zaken doen over de hele wereld te transformeren.”

SUSE levert als onafhankelijke, vertrouwde partner in digitale transformatie softwareoplossingen, support en services via een multinational organisatie en een geschoold, gekwalificeerd partner ecosysteem, met als basis veilige technologieën. SUSE is momenteel betrokken in meer dan 100 opensource projecten, ondersteund door werknemers in de hele wereld. Het bedrijf blijft groeien als onafhankelijke leverancier van opensource software terwijl het allerlei organisaties helpt te transformeren en concurreren in de huidige markt. Meer informatie: www.suse.com.

Over SUSE

SUSE® is pionier in opensource-software en levert betrouwbare, software-defined infrastructuuroplossingen en oplossingen voor het leveren van applicaties, die organisaties meer controle en flexibiliteit geven. Meer dan 25 jaar succes in engineering , services en een uitgebreid partnerecosysteem vormen de basis van de producten en support die onze klanten helpen bij het beheren van complexiteit, bij het verminderen van kosten en bij het betrouwbaar leveren van bedrijfskritische diensten. Onze samenwerkingsverbanden geven ons de mogelijkheid innovaties aan te passen en te leveren, zodat onze klanten successen kunnen boeken, nu en in de toekomst. Meer informatie: http://www.suse.com .

About EQT

EQT is a leading investment firm with more than EUR 61 billion in raised capital across 29 funds and around EUR 40 billion in assets under management. EQT funds have portfolio companies in Europe, Asia and the US with total sales of more than EUR 19 billion and approximately 110,000 employees. EQT works with portfolio companies to achieve sustainable growth, operational excellence and market leadership.

More info: www.eqtpartners.com

Share
July 2024
August 2024
No event found!

Related Topics