Het wetsvoorstel waarmee ontwikkelaars regels voor in-app-aankopen kunnen vermijden, wordt geschrapt

About

Het wetsvoorstel waarmee ontwikkelaars regels voor in-app-aankopen kunnen vermijden, wordt geschrapt

Een wetsvoorstel in Arizona dat ontwikkelaars in staat zou hebben gesteld de regels voor in-app-aankoop (IAP) die door app-winkels zijn ingesteld, te omzeilen, is geschrapt.

Veel ontwikkelaars hebben al enige tijd betoogd dat Apple en Google hun dominantie op de markt hebben misbruikt om oneerlijke regels vast te stellen. Staatswet HB2005 zou Apple en Google hebben gedwongen om ontwikkelaars toe te staan ​​hun eigen betaaloplossingen binnen apps te gebruiken.

De rekening werd geschrapt na intensief lobbyen. Volgens staatsvertegenwoordiger Regina Cobb namen Apple en Google “bijna elke lobbyist in de stad in dienst”, en senaatsleden die eerder hadden ingestemd met het wetsvoorstel, begonnen hun standpunt te heroverwegen. Het plotselinge verlies van ondersteuning zorgde ervoor dat de rekening op het laatste moment werd geschrapt en er wordt niet verwacht dat deze de komende minstens een jaar opnieuw zal worden gehoord.

Apple was de focus van veel van deze inspanningen vanwege de strakke grip die het op het iOS-ecosysteem houdt, waarvan het beweert dat het dit voornamelijk doet voor veiligheidsdoeleinden. Cupertino heeft beschreven dat het wetsvoorstel het potentieel heeft om “de iPhone zoals u die kent te vernietigen”.

Hoewel het niet populair is en officieel wordt afgeraden, staat Google in ieder geval toe dat app-winkels van derden op Android-apparaten worden geïnstalleerd.

Een soortgelijk wetsvoorstel als HB2005 werd ook verslagen in North Dakota. Illinois, Massachusetts en Rhode Island denken na over soortgelijke wetten.

De rekeningen worden ondersteund door de Coalition for App Fairness , een groep met ongeveer 50 leden, waaronder bedrijven met open en langdurige geschillen over het beleid, zoals Epic Games, Spotify, Basecamp en Tile.

“Het percentage van 30 procent is nog steeds een roofoverval, zoals congreslid Cicilline onlangs in een interview zei, maar het fundamentele probleem voor ons is het gebrek aan keuze”, schreef Jason Fried, CEO van Basecamp, vorig jaar in een brief. “En de suggestie van Phil Schiller om de prijzen voor iOS-klanten te verhogen om de extra marge van Apple te compenseren, is antitrustgoud.”

Tijdens een antitrusthoorzitting voerde Microsoft-president Brad Smith aan dat de App Store de concurrentie tegenwoordig veel meer belemmert dan toen zijn bedrijf in 2001 schuldig werd bevonden aan antitrustpraktijken.

Waarschijnlijk als reactie op de toenemende druk heeft Apple eind vorig jaar het Small Business Program geïntroduceerd, waarmee elke ontwikkelaar die minder dan $ 1 miljoen aan omzet per jaar verdient, meer van zijn inkomsten kan behouden doordat Cupertino een korting van 15 procent neemt in plaats van de gebruikelijke 30 procent. Volgens een analyse komt ongeveer 98 procent van de ontwikkelaars in aanmerking voor het programma.

Share
July 2024
August 2024
No event found!

Related Topics