Hoeveel WordPress-plugins zijn te veel?

About

Hoeveel WordPress-plugins zijn te veel?

Het lijkt een een van de existentiële vragen van onze tijd – tenminste, voor webontwerpers. Maar jarenlang hebben velen van ons geprobeerd om het “juiste” aantal WordPress-plug-ins te vinden voor gebruik binnen een website.

Ik haat het om het te verbreken voor iedereen die van mooie, ronde figuren houdt: er is geen specifiek nummer. Geen drempelwaarde die u als pro of poser definieert. Ik weet het, sommige mensen definiëren hun succes door een minuscuul aantal plug-ins te gebruiken. Als je ermee wegkomt, krijg je veel respect van mij.

Voor de rest van ons zijn plug-ins een verleidelijke propositie. Ze kunnen voor zo veel taken zorgen – groot en klein. En ze zijn slechts een paar klikken verwijderd.

Voeg echter te veel toe en het kan de prestaties van uw site verminderen. Om nog maar te zwijgen over het feit dat alles wat u installeert een extra laag van complexiteit aan de mix toevoegt.

Hoewel er geen one-size-fits-all aantal plug-ins is die u kunt of zou moeten uitvoeren, zijn er enkele manieren om te bepalen of u de limiet overschrijdt. Hier zijn een paar factoren om u te helpen die vastberadenheid te bepalen.

 

De hosting omgeving

Rekenkracht en netwerk-bandbreedte zijn ongelooflijk belangrijke factoren in termen van prestaties. Toch hebben de enige besturingsontwerpers die er over beschikken meestal de keuze van een host (als die nog niet voor ons is gekozen). Als u een keuze heeft, zoek dan naar een provider die veel van beide biedt.

Naast brute kracht spelen ook het besturingssysteem van de server en gerelateerde software een rol. Je moet zeker weten dat je PHP 7.x gebruikt, want dat is veel sneller bewezen dan de vorige versies. Servergebaseerde caching en load balancing kunnen een grote boost geven als uw host ze biedt.

Maar hoe belangrijk het ook is, het type hostingaccount dat je hebt. Als het een low-end shared hosting is, krijg je waarschijnlijk niet dezelfde bang voor je geld als je zou krijgen met een high-end VPS of speciale setup. Hoe meer specifieke bronnen uw site heeft, des te meer goed gecodeerde plug-ins u mogelijk kunt gebruiken.

 

Plug-in kwaliteit en optimalisatie

Een van de truïsen van code is dat er meer dan één manier is om iets te laten werken. Maar we weten ook dat sommige technieken een stuk beter werken dan andere. Consistente kwaliteit is zo belangrijk, want er is maar één middel nodig om de hele boel te vertragen.

De beste manier om erachter te komen of een plug-in prestatieproblemen heeft, is door hem te testen. Er zijn een aantal testsuites van derden die u een geweldige foto kunnen bieden – letterlijk. U krijgt toegang tot kleurrijke grafieken en diagrammen die u laten zien welke plug-ins de meeste tijd en middelen op uw site in beslag nemen.

Diegenen onder ons met budgettaire beperkingen kunnen dit type abonnementsservice misschien niet betalen. Velen zijn gericht op de zakelijke markt en zijn als zodanig geprijsd.

Maar alles is niet verloren. Om goedkoop te testen, biedt de gratis Query Monitor-plug-in inzicht in hoe uw plug-ins, database, scripts en stijlen presteren. Het wijst ook op eventuele PHP-fouten, die een factor kunnen zijn in de verslechterde prestaties.

Als je ziet dat een specifieke plug-in niet goed presteert, dan opent dat de deur naar het testen van een alternatief of dieper graven (wat we later zullen zien).

 

Het doel van een plug-in

Een WordPress-plug-in kan voor veel mensen veel dingen betekenen. Niet iedereen zal ze op dezelfde manier gebruiken. Daarom bouwen ontwikkelaars plug-ins vaak op een manier die volgens hen hun kansen om gebruikers aan te trekken, vergroot. Soms is het resultaat een plug-in die uiteindelijk een beetje lijkt op een Zwitsers zakmes, met meerdere functionaliteiten inbegrepen.

Hoewel een plug-in die een beetje van alles doet geweldig kan zijn, kan deze ook wat bloat veroorzaken. Aan de andere kant van de medaille, zult u merken dat sommige plug-ins vrij klein zijn qua reikwijdte en grootte, waarbij u ervoor kiest om u te concentreren op slechts één specifieke functie.

Er kan de discussie worden gevoerd of het beter is om één plug-in uit te voeren die 20 dingen doet, of 20 plug-ins die elk één ding doen. Nogmaals, er is echt geen eenvoudig antwoord. Het wordt een kwestie van het testen van prestaties.

Een voordeel van het Zwitserse zakmes is dat het het oplossen van problemen eenvoudiger zou kunnen maken. Hoe meer plug-ins u moet bijhouden, hoe moeilijker het kan zijn om problemen op te sporen.

 

Instellingen van belang

Een vaak over het hoofd gezien gebied van de prestaties van plug-ins is door aandacht te schenken aan de instellingen. Sommige plug-ins werken heel snel als ze op een bepaalde manier worden afgestemd, terwijl ze sputteren in andere configuraties.

Ik heb bijvoorbeeld een aantal jaren gewerkt met een populaire beveiligingsplug-in (die ik niet zal noemen, maar misschien wel kan raden). Een van de belangrijkste functies is een “Live” -modus waarmee u kunt zien welke gebruikers momenteel op uw website browsen. Het is een serieus leuke functie, maar kan ook de prestaties op een drukke site belemmeren.

Als u deze functie uitschakelt, worden de prestaties behoorlijk merkbaar. En terwijl het gebruiken van de plug-in misschien betekent dat je een kleine performance-hit neemt, is de extra beveiliging de moeite waard. Maar weten hoe je het goed moet instellen, is de helft van de strijd.

 

Het draait allemaal om balans, niet om specifieke cijfers

Zoals we hebben gezien, zijn er een aantal factoren die van invloed kunnen zijn op hoe plug-ins presteren op een WordPress-website. Het zijn de plug-ins zelf, hoe ze met elkaar omgaan, hoe goed ze zijn geoptimaliseerd en de server waarop ze zijn geïnstalleerd.

Het is zeldzaam om twee sites te vinden die exact hetzelfde zijn geconfigureerd. Daarom zal het ideale aantal plug-ins voor vrijwel iedereen variëren. We kunnen onszelf gek maken door te proberen onze site terug te brengen naar slechts x aantal plug-ins. Ik zou zeggen dat het tijdverspilling is om je zelfs zorgen te maken over het aantal.

In plaats daarvan gebruikt het gebruik van plug-ins (of zelfs aangepaste code die u zelf hebt geschreven) om de functionaliteit te krijgen die u nodig hebt en om bereid te zijn om te leven met alle afwegingen die daarbij horen.

Soms zorgt een plug-in voor geweldige functionaliteit en vreselijke prestaties. In dat geval wilt u misschien op zoek naar een concurrerend product dat meer in evenwicht is. Of het kan een kwestie zijn van het uitschakelen van bepaalde functies die problemen veroorzaken. De enige manier om dit zeker te weten, is testen en opnieuw testen.

Uiteindelijk is het doel om alleen de plug-ins te gebruiken die u nodig hebt, terwijl u de plug-ins optimaliseert die u maximaal hebt.

 

Share
May 2024
June 2024
No event found!

Related Topics