HPE Container Platform nu algemeen beschikbaar

About

HPE Container Platform nu algemeen beschikbaar

Hewlett Packard Enterprise heeft het HPE Container Platform algemeen beschikbaar gemaakt. Het platform combineert verschillende technologieën die zijn ontwikkeld door BlueData Software en MapR Technologies, twee bedrijven die HPE onlangs heeft overgenomen.

Het bedrijf presenteert het containerplatform als een “geïntegreerde kant-en-klare oplossing.” Deze oplossing maakt gebruik van BlueData-software als controlecentrum voor containerbeheer alsmede het gedistribueerde bestandssysteem voor een unified data fabric voor opslag.

Volgens het bedrijf is het platform een zakelijk containerplatform dat zowel cloud-native als non-cloud-native applicaties die in containers draaien kan ondersteunen. Het platform heeft zijn basis in open-souce Kubernetes container orchestration software en kan draaien op bare-metal servers of virtual machines. Dit kan op locatie, in een private of public cloud, of aan de network edge.

Hewlett Packard Enterprise geloof dat de volgende fase in zakelijke containeradoptie zowel een nieuwe benadering als meer innovatie vereist. Het HPE Container Platform moet in zowel snelheid als wendbaarheid ondernemingen kunnen versnellen.

“Klanten profiteren van een grotere kostenefficiëntie door het uitvoeren van containers op bare metal, met de flexibiliteit om te draaien op VM’s of in een cloudomgeving,” aldus Kumar Sreekanti, senior vice president en CTO of hybrid IT bij HPE. “We maken gebruik van de innovaties van de open-source Kubernetes-community, samen met onze eigen software-innovaties voor multitenancy, beveiliging en persistente gegevensopslag met containers”.

Share
April 2024
May 2024
No event found!

Related Topics