Oracle kondigt cloud-based samenwerkingsplatform aan

About

Oracle kondigt cloud-based samenwerkingsplatform aan

Het al bestaande Oracle Cloud Infrastructure zal worden uitgebreid voor bedrijven, en voegt een nieuwe samenwerkingsplatform aan welke is gebaseerd in de cloud. De dienst heet Oracle Cloud infrastructure Data Science Service, of OCIDSS, en het bouwt voort op het overgenomen platform DataScience.com.

Op dit platform konden wetenschappers in groepen samenwerken. Projecten, modellen en andere handige functies waren onderdeel van de mogelijkheden die het DataScience platform bood voor data wetenschappers.

Nu dit is geïmplementeerd in de Oracle Cloud kunnen populaire tools zoals Jupyter en talen als Python gebruikt worden. Zo hoopt Oracle grote bedrijven aan te trekken. Door deze ontwikkeling zou het moeten zorgen dat het makkelijker wordt om tegelijkertijd aan een project te werken, in plaats van individueel.

Volgens Greg Pavlik, Senior Vice President van Oracle’s ontwikkelingstak zag dat als het grootste probleem. “Het grootste probleem dat we vaak zien met teams van data scientists, is dat iedereen los dingen downloadt naar de laptop en geïsoleerd aan het werk gaat. Daardoor verlies je het gevoel van veiligheid en een stukje verantwoordelijkheid: twee van de beste dingen die komen kijken bij software development. We willen organisaties hiermee helpen door niets weg te nemen maar wel dingen toegankelijk te maken.”

Share
July 2024
August 2024
No event found!

Related Topics