Open source community KDE voegt Gitlab’s DevOps platform toe

About

Open source community KDE voegt Gitlab’s DevOps platform toe

KDE heeft aangekondigd het DevOps platform van Gitlab beschikbaar te stellen voor leden. KDE is een internationale tech-community die gratis open source software ontwikkeld. Gitlabs platform is een clouddienst waarmee programmeurs makkelijk in de cloud kunnen samenwerken, ook tussen verschillende teams. Gitlab hoopt met de combinatie van diensten de infrastructuur te verbeteren en nieuwe ontwikkelingen binnen de community te stimuleren.

De KDE community is gewijd aan het ontwikkelen van een betere en gebruiksvriendelijke computerbeleving. Het biedt veel mogelijkheden voor de creatie van nieuwe applicaties op het gebied van onder andere communicatie, werk, onderwijs. Met de toevoeging van Gitlab wordt KDE voorzien een toegankelijk en gestroomlijnde DevOps platform.

KDE is één van de grootste gratis software community’s ter wereld, met meer dan 2.600 leden. Deze dragen allemaal bij aan het ontwikkelen en toegang bieden tot ontwikkelings- en code review functies. Door de toevoeging van Gitlab kunnen KDE-leden deze applicatie integreren in hun workflow. Van planning tot ontwikkeling en van implementatie tot controle.

“We vinden het geweldig dat de KDE gemeenschap ervoor heeft gekozen GitLab in te voeren en zo ontwikkelaars extra tools en functies biedt,” geeft David Planella aan, Director Community Relations van Gitlab. “KDE legt sterk de nadruk op het vinden van innovatieve oplossingen voor oude en nieuwe problemen in een sfeer van open experimenten. Deze denkwijze ligt op één lijn met GitLab’s doel om teams beter te laten samenwerken bij de ontwikkeling van software.”

President van KDE, Lydia Pintscher vult aan: “Voor een open community zoals KDE is het hebben van een gebruiksvriendelijke infrastructuur cruciaal. We zijn de afgelopen twee jaar bezig geweest om het onze ontwikkelaars en gebruikers zo gemakkelijk mogelijk te maken. De integratie van GitLab is een belangrijke stap in dat proces.”

Over KDE

KDE is een internationale community die gratis software ontwikkeld voor desktop- en draagbare computers. Zoals bijvoorbeeld een modern desktop systeem voor Linux- en UNIX-platformen en uitgebreide software pakketten voor kantoorproductiviteit en groupware. KDE biedt software aan in verschillende categorieën, zoals webapplicaties, entertainment, onderwijs en software ontwikkeling.

Over Gitlab

Gitlab is een software applicatie voor de gehele DevOps cyclus. De applicatie helpt alle betrokken teams, van ontwikkeling en Q&A, tot beveiliging, om gelijktijdig aan hetzelfde project te werken. Ongeacht de fase van het project. Deze tool maakt het makkelijker voor de verschillende teams om samen te werken en stroomlijnt het ontwikkelingsproces. Als open source software dragen er duizenden ontwikkelaars bij aan het programma, zodat er voortdurend innovaties worden geleverd.

 

Share
June 2024
July 2024
No event found!

Related Topics