IBM kondigt veilige, open en enterprise-ready Cloud aan en voorziet IBM Watson portfolio van nieuwe AI-mogelijkheden

About

IBM kondigt veilige, open en enterprise-ready Cloud aan en voorziet IBM Watson portfolio van nieuwe AI-mogelijkheden

Na een aantal jaren van experimenteren met o.a. apps in de Cloud, komt nu het moment waarop ondernemingen hun missie-kritische workloads verplaatsen naar de Cloud. Om dit te realiseren moeten ondernemingen op een veilige manier data, workloads en apps implementeren, uitvoeren en beheren in on-premise, private en public Cloud omgevingen. Daarnaast zetten ondernemingen ook innovatieve technologieën zoals Artificial Intelligence (AI) in om concurrentievoordeel op te bouwen en klanten optimale ervaringen te bieden. Om ondersteuning te bieden aan deze behoeften, onthult IBM updates voor zijn public Cloud en Watson portfolio.

IBM Public Cloud

IBM kondigt vandaag uitbreidingen aan voor zijn public Cloud, waardoor het de meest veilige, open en enterprise-ready Cloud is die momenteel beschikbaar is. BNP Paribas Fortis en Home Trust Select hebben inmiddels besloten om hun missie-kritische workloads te laten draaien op  IBM Cloud.

De IBM public Cloud bevat de volgende uitbreidingen:

  • Keep Your Own Key – Een nieuwe cryptografische technologie die organisaties de mogelijkheid biedt om volledige controle te krijgen over hun versleutelde keys, waardoor zij de enige zijn die toegang hebben tot hun data.
  • Verhoogde bandbreedte tot 100 Gbps voor zijn next-gen virtuele servers in de Cloud –  Dankzij deze uitbreiding is de IBM public Cloud hyperscale-ready en krijgen klanten toegang tot IBM public Cloud services. Organisaties kunnen hierdoor hun netwerken sneller opschalen binnen een gecontroleerde, veilige omgeving die geschikt is voor gevoelige workloads.
  • Een uitbreiding van IBM’s wereldwijde Cloud datacenter footprint – Inclusief nieuwe multi-zone regio’s (MZR) in Toronto en Osaka (tegen 2020). Deze nieuwe regio’s zullen klanten helpen met een versnelde implementatie van missie-kritische workloads en applicaties in hybride Cloudomgevingen en zorgt tevens voor toegang tot een consistente set IBM public Cloud-services.
  • IBM Power System hardware infrastructuur is nu beschikbaar voor klanten – Deze infrastructuur wordt ook gebruikt voor, Summit en Sierra, de snelste en slimste supercomputers ter wereld. Organisaties kunnen hierdoor hun AI-workloads sneller opschalen voor betere prestaties en een hogere productiviteit.

IBM Watson portfolio

IBM heeft daarnaast belangrijke verbeteringen, op het gebied van AI, aangebracht bij de core Watson technologieën: Watson OpenScale, Watson Assistant, Watson Discovery en zijn geïntegreerde analytics data platform, Cloud Pak for Data. De updates helpen organisaties om barrières op het gebied van AI te overwinnen, zoals het detecteren van ‘drift’ in AI-modellen of het herkennen van nuances in de menselijke stem. De nieuwe innovaties kunnen bovendien draaien op iedere Cloud via het Cloud Pak for Data platform van IBM. Hierdoor kunnen organisaties eenvoudig hun enorme datastores met AI verbinden.

Voor meer informatie kan het volledige persbericht worden geraadpleegd.

Share
June 2024
July 2024
No event found!

Related Topics