Waarom ’employee engagement’ steeds belangrijker wordt binnen Tech

About

Waarom ’employee engagement’ steeds belangrijker wordt binnen Tech

De Tech-industrie is een veeleisend ecosysteem waarbinnen het hoge personeelsverloop niet vreemd is. Het is algemeen bekend dat developers s in de branche overal ter wereld kunnen werken. Of om de werkplek en de kwaliteit van het persoonlijke leven in hun zin te combineren. Maar een ding dat niet kan worden vermeden, is de noodzaak om betrokken en ‘geconnect’  te blijven.
Volgensonderzoek is salaris nog steeds een beslissende factor om te gaan of te blijven in de tech maar snel op de tweede plaats komen is werkplektoxiciteit. Het betekent dat werkgevers de betrokkenheid van werknemers niet meer kunnen vergroten door de salarissen te verhogen. Bovendien worstelen bedrijven tegenwoordig met het veiligstellen van financiële zekerheid, wat een reeks technische ontslagen veroorzaakt, en daarom zijn ze niet in staat om toonaangevende salarissen te betalen om hun werknemers te behouden.
In al zijn complexiteit zou de technologie-industrie moeten vertrouwen op het vergroten van de betrokkenheid van werknemers door hun algehele ervaring te verbeteren. We zien weer een verschuiving waarbij medewerkersbetrokkenheid steeds meer een leiderschapstaak wordt in plaats van HR.
Het moreel van de werknemer vereist een sterke motivatie Harter, Schmidt & Hayes (2002) verwijzen naar betrokkenheid als de betrokkenheid en tevredenheid van een individu met en enthousiasme voor het werk. Relaties tussen leiderschap, superieuren, teamleiders en ingenieurs kunnen niet worden gesloten bij het observeren van de betrokkenheid van medewerkers. Vooral gezien het feit dat: 29% van de ingenieurs overweegt om hun bedrijf te verlaten vanwege superieuren Degenen die voor boeiende superieuren werken, zijn meer gemotiveerd en gedreven om bij te dragen aan de algehele vooruitgang Medewerkers zijn meer betrokken als hun leidinggevenden hen helpen duidelijke persoonlijke doelen te stellen Focus op de zwakke punten van medewerkers leidt tot terugtrekking werknemersbetrokkenheid bespaart technologie In deze tijden van onzekerheid vereist het moreel van uw medewerkers in de eerste plaats een sterke motivatie van het leiderschap. Betrokken medewerkers zijn loyaal en nemen verantwoordelijkheid voor hun werk, waarbij ze zichzelf zo goed mogelijk pushen om individuele en teamdoelen te bereiken. Als hogere salarisniveaus geen optie zijn, evenals het invoeren van topvoordelen voor werknemers, is de situatie nog steeds niet wanhopig. Eigenlijk zijn er veel meer opties in deze vergelijking. Gebieden om de betrokkenheid van medewerkers te vergroten Laten we een paar stappen terug doen. Bij het voeren van sollicitatiegesprekken voor bepaalde functies zijn software-ingenieurs, naast salaris, geïnteresseerd om meer van hun superieuren te weten te komen over verwachtingen en loopbaantrajecten die het bedrijf biedt, volgens hetzelfde onderzoek. Hier zijn enkele verbeterpunten voor uw team. Goed bewuste leiders moeten nadenken over hoe ze hun werknemers loopbaangroei kunnen bieden. Door betaalbaar geld en tijd te investeren in de groei van uw ingenieurs, geeft u een krachtige boodschap af dat u hen waardeert als teamleden. In ruil daarvoor zijn betrokken ingenieurs degenen die erkennen dat ze ruimte hebben om te groeien en geleidelijk grotere verantwoordelijkheden op zich nemen. Wanneer u de betrokkenheid van werknemers wilt verbeteren, wordt onboarding essentieel, aangezien u het eerste project aan uw nieuwe medewerker wilt overdragen. Volgens een onderzoek zorgt een goede onboarding ervoor dat meer dan 69% van de werknemers drie jaar bij een bedrijf blijft.
Helaas missen HR-afdelingen het algemene belang van preboarding. Door regelmatig contact te houden met nieuwe medewerkers voordat ze officieel de bedrijfsstructuur betreden, weten nieuwkomers wat ze kunnen verwachten, terwijl ze in het tijdperk van hybride werken in hun reisbehoeften voorzien, waardoor uw bedrijf uitblinkt in termen van betrokkenheid en tevredenheid van ingenieurs. werknemersbetrokkenheid bespaart technologie Het opbouwen van een bedrijfscultuur van vertrouwen en transparantie is iets wat we tijdens de pandemie hebben geleerd, maar het is belangrijk voor leiderschap om dat positieve effect vandaag vast te houden. Ze moeten een transparante werkomgeving creëren waar vrije toegang wordt gegeven tot alle informatie. Het terugbrengen van software-engineers naar kantoor is iets wat niet ter discussie staat, wat tegenwoordig een grote druk op het leiderschap legt. Daarom zou het belangrijk moeten zijn om te begrijpen dat de toekomst van werk ver weg is en wordt aangedreven door technologie om wantrouwen bij innovatie te verminderen. Vergeet niet dat de verhoogde productiviteit tijdens de pandemie voor extra druk zorgde op de technische medewerkers.
Productiviteit pushen via het 9 tot 5-concept past niet meer. In wezen stelt een niet-lineaire werkdag werknemers in staat om niet van 9 tot 5 te werken, maar regelmatige werktijden komen niet overeen met de standaard werkuren. Het verhogen van de productiviteit kan genereus bijdragen aan de betrokkenheid van medewerkers door de klokproductiviteitsmetingen te verwijderen en te focussen op het daadwerkelijk behalen van deadlines. Erkenning van werknemers op het werk en weten dat loopbaangroei hun welzijn en tevredenheid kan verbeteren, dragen aanzienlijk bij aan de betrokkenheid van werknemers. Door ze enthousiast te maken om naar hun werk te gaan en hun dagelijkse taken aan te pakken, vergroot hun passie voor werkzaken en wordt het een enorme drijfveer voor werknemersbetrokkenheid.
een burn-out voorkomen is bijna onmogelijk en heeft grote invloed op het welzijn van de werknemer. Het beïnvloedt de productiviteit, het energieniveau en de mentale afstand tot het werk. Het wordt algemeen aanvaard, maar het verheft de kern van het probleem: ongelukkig zijn met de baan, het bedrijf, de startup, de collega(‘s) of de baas. Identificeren wie de staat van burn-out nadert, wordt steeds belangrijker voor bedrijfsleiders en het HR-team. Afsluiten De bereidheid van werknemers om zich te identificeren met de missie en visie van het bedrijf wordt tegenwoordig zeer waardevol. Leren diagnosticeren en daarnaar handelen is de enige kans voor werkgevers om schaars personeel, zoals technisch talent, te behouden maar ook aan te trekken. Het leiderschap van het bedrijf moet prioriteit geven aan de betrokkenheid van werknemers en er zijn tijd en inspanningen volledig aan besteden.
Share
July 2024
August 2024
No event found!

Related Topics