Java-voorspellingen voor 2022

About

Java-voorspellingen voor 2022

Het Java-landschap beweegt snel, en met mogelijke veranderingen in de OpenJDK-releasecadans, is het tijd om nog sneller te gaan. Op de hoogte blijven en begrijpen hoe de veranderingen de development zullen beïnvloeden is doorslaggevend om functies te creëren die resoneren binnen de Java-development community, en om applicaties up-to-date te houden met de nieuwste versies van populaire Java-technologieën en het ontwikkelen van nieuwe functies, verbeteringen en integraties.

Lees hieronder een interview met Michael Rasmussen, Head of Development bij JRebel by Perforce, waarin verschillende Java-trends besproken worden, waar teams in 2022 op moeten letten.

Kijkend naar de release-roadmap en de status van de verschillende Java-verbeteringsprojecten, is er een aankomende functie waarvan u denkt dat deze de acceptatie op dat niveau zal stimuleren?

MR: Ik denk dat de volgende grote adoptiegebeurtenis die we in Java zullen zien, zal samenvallen met Project Valhalla en de toevoeging van Value Types aan de taal. Maar zelfs als we rekening houden met de snellere LTS-releasecadans, vermoed ik dat deze pas in Java 25 in een LTS-release zal worden opgenomen.

U noemde een nieuwe release-cadans voor Java, kunt u ons daar meer over vertellen?

MR: Nou, ik moet zeggen dat het een mogelijke verandering is in de release-cadans. Het is nog niet in steen gebeiteld, maar het ziet er zeker naar uit dat het dat zal zijn – vooral gezien het feit dat alle grote OpenJDK-leveranciers aan boord zijn. Het zou de LTS-releasecadans verschuiven van elke drie naar elke twee jaar.

Hoe denk je dat dat het Java-ecosysteem zou beïnvloeden?

MR: Dat is een grote vraag, maar ik denk dat de impact op de lange termijn zal zijn dat je nog minder adoptie van niet-LTS-releases zult zien. In wezen, waarom zou u een tussenrelease aannemen als u minder dan twee jaar kunt wachten om een ​​LTS-versie met uw gewenste functie te adopteren? Dat wil niet zeggen dat mensen geen niet-LTS-releases overnemen – het is gewoon dat de meeste Java-teams niet zijn toegerust om te upgraden naar de nieuwste versies zodra ze worden uitgebracht.

Aan de andere kant betekent de snelle release-cadans dat de kleine upgrades meestal geen probleem-upgrades zijn. Als je een project hebt, of er een begint, is het misschien het beste om te streven naar de LTS-versie die overeenkomt met de verwachte projectrelease en tijdens de ontwikkeling de nieuwste niet-LTS-versies te gebruiken.

Java 18 en 19 worden in 2022 uitgebracht, zijn er functies om in de gaten te houden?

MR: Ik denk dat de interface voor buitenlandse functies en Vector API waarschijnlijk de functies zullen zijn om naar te kijken in 2022. Ik zou verwachten dat beide zullen worden afgerond voor Java 19. Wat de taalkant betreft, denk ik dat we steeds meer verbeteringen in patroonafstemming zullen zien.

Het is moeilijk om over Java te praten zonder de recente LTS-release, Java 17, te noemen. Denkt u dat Java 17 de acceptatie van Java 8-niveau zal stimuleren? Of is het meer verwant aan een Java 11?

MR: Eerlijk gezegd niet. Java 8 had het voordeel van een grote functie die de acceptatie dreef. Java 17 heeft niet zo’n grote functie, en hoewel er veel voordelen zijn aan het overstappen naar Java 17 als je Java 8 gebruikt, is het onwaarschijnlijk dat het een enkele functie is die veel teams ertoe aanzet om te verhuizen. Dat maakt het onwaarschijnlijk dat Java 17 het niveau van grootschalige acceptatie zal stimuleren dat we voor Java 8 hebben gezien.

JRebel voert elk jaar een Java-industrie-enquête uit. Zijn er technologische trends die u verwacht te zien in het rapport van dit jaar?

MR: Op framework-niveau denk ik dat je microservice-frameworks zoals Micronaut en Quarkus marktaandeel zult blijven zien winnen op Spring Boot. Spring Framework 6 en Spring Boot 3 zijn echter gepland voor de tweede helft van 2022, dus Spring gaat niet zonder slag of stoot.

Een ander ding om te overwegen met de nieuwe lente-releases is dat ze zich richten op Java 17 en Jakarta EE 9, wat de acceptatie van Java 17 kan helpen stimuleren.

Voor IDE’s denk ik dat IntelliJ IDEA nog steeds de meest gebruikte IDE zal zijn, maar ik denk ook dat we veel meer VSCode zullen zien als een secundaire of zelfs primaire tool.

Share
July 2024
August 2024
No event found!

Related Topics