Levensechte AI gezichtsscan – De toekomst voor games en films?

About

Levensechte AI gezichtsscan – De toekomst voor games en films?

Een team van AI developers is bezig om een nieuwe soort gezichtscan te ontwikkelen. Met als doel om gepersonaliseerde karakters in games en films te kunnen toevoegen.

De AI tool kan een foto van je gezicht maken en je gelaatstrekken interpreteren. Vervolgens wordt het automatisch omgezet naar bijvoorbeeld een gamekarakter. Mocht de technologie verder worden ontwikkeld zouden we onszelf en mensen die we kennen spoedig kunnen terugvinden in games en films.

Persoonlijke avatar

Op dit moment genereert het AI programma karakters in de stijl van het populaire Chinese spel “Justice Online”. De helft van de ontwikkelaars die deze tool hebben gemaakt werken voor NetEase, het bedrijf achter het spel.

Sinds de mogelijkheid om je gezicht te scannen is geïmplementeerd in oktober hebben al 1 miljoen Chinezen een levensecht karakter gemaakt.

De meeste soortgelijke AI programma’s scannen een foto en baseren daar de avatar op. Dit programma scant echter de onderliggende botstructuur, om nóg dichter tot de werkelijkheid te komen. En dat lijkt gelukt te zijn.

De mogelijkheden voor een programma als dit zijn eindeloos in de entertainment sector, en er zullen ongetwijfeld ook andere mogelijkheden opduiken.

Share
July 2024
August 2024
No event found!

Related Topics