Met deze nieuwe features wil Microsoft van Teams dé centrale communicatiehub voor bedrijven maken

About

Met deze nieuwe features wil Microsoft van Teams dé centrale communicatiehub voor bedrijven maken

In het coronatijdperk horen virtuele vergaderingen en evenementen tot de orde van de dag. Sollicitaties, interviews en zelfs festivals als Tomorrowland worden nu digitaal georganiseerd. Met een aantal interessante, nieuwe functies in hun videochatapplicatie Teams wil Microsoft werknemers en organisaties ondersteunen in dit nieuwe normaal. Dat schrijft het bedrijf in een nieuwe blogpost op de website.

Microsoft Teams introduceert videovergaderingen tot 20.000 deelnemers. Daarmee wil de softwaregigant organisaties de tools geven om conferenties of congressen via het platform te regelen. Natuurlijk kunnen niet al die duizenden gebruikers als actieve spreker aan bod komen. ‘We beperken de grootte van interactieve meetings tot 1000 participanten en integreren een naadloze shift naar ‘alleen kijken’-modus nadat de limiet is bereikt’.
Advertentie

Om bedrijven te helpen de meetings goed te structureren, komt Microsoft ook met nieuwe features voor admins. Daarbij hoort onder andere een ‘branded meeting lobby’ voor videovergaderingen, een soort virtuele ruimte waarin gasten kunnen wachten en waar bedrijven hun logo’s kunnen projecteren. Ook een aangepaste achtergrond voor sprekers, met daarop bijvoorbeeld de branding van de onderneming, staat op de planning. Microsoft zal deze features de komende maanden uitrollen.
Zowel de videovergaderingen tot 20.000 deelnemers als de extra functies voor admins maken deel uit van het nieuwe Advanced Communications Plan, dat je kan toevoegen aan je Office 365 of Microsoft 365-abonnement. Hiervoor kan je een gratis proefperiode van 60 dagen aanvragen, daarna wordt er een vaste kost per maand gerekend.

Daarnaast wil Microsoft ook één-op-één-gesprekken naar Teams trekken. In de plaats van de klassieke telefoon te gebruiken, stelt het bedrijf Teams Calling voor. Werknemers kunnen zo een traditioneel telefoonnummer gebruiken om via Teams te bellen en oproepen te beantwoorden. Microsoft zelf heeft het over een ‘cloud-based telefoonsysteem dat werknemers kunnen gebruiken: of ze nu op kantoor zijn, van thuis uit werken of een combinatie van de twee’.
Met deze nieuwe features gaat Teams dus twee kanten uit: van gigantische meetings tot één-op-één-sessies. Zo wil Microsoft van zijn videoplatform de centrale hub maken voor alle vormen van bedrijfscommunicatie.

Share
July 2024
August 2024
No event found!

Related Topics