Microsoft ontwikkelt A.I. dat lachen genoeg begrijpt om Comedy te beoordelen

About

Microsoft ontwikkelt A.I. dat lachen genoeg begrijpt om Comedy te beoordelen

Microsoft heeft een kunstmatige intelligentie ontwikkeld die in staat is te detecteren hoe hard een persoon lacht. Je kunt je dan ook makkelijk voorstellen dat deze wordt gebruikt om bijvoorbeeld een komedieshow te beoordelen.

Het bedrijf exposeerde in augustus zijn gezichtsscansysteem voor de Laugh Battle-expo in het National Comedy Center in Jamestown, New York. In deze expo werd A.I. gebruikt om te bepalen welke komiek het beste was in het leveren van zijn grappen. Zie het als een Simon Cowell die probeert te beoordelen hoe hard je lacht.

Technologie zoals deze laat zien hoe A.I. kan worden gebruikt om genuanceerde menselijke expressie op te nemen. Microsoft’s VP voor A.I. marketing, Mitra Azizirad, zegt ook dat het ook een manier is om de voordelen van machine learning voor een breder publiek toegankelijk te maken.

Een deelnemer scoort een punt nadat ze haar partner aan het gniffelen maakt.

“We maken A.I. voor iedereen toegankelijk, van ontwikkelaars tot data-wetenschappers, echt voor iedereen – vooral op manieren die universeel worden begrepen en het hart raken ‘, zegt ze in een verklaring. “Niets doet dat beter dan lachen.”
Laugh Battle bevatte meer dan 100 voorgeschreven grappen die spelers konden gebruiken om elkaar te versieren. De Face API van het systeem maakt gebruik van een diep neuraal netwerk dat getraind is op meer dan 100.000 gelabelde foto’s om de uitingsvormen van mensen te beoordelen op een schaal die varieert van verdriet en minachting tot geluk en verrassing. De A.I. kent dan punten toe aan de deelnemer.

A.I. kan worden gebruikt om mensen bij elkaar te brengen en tegelijkertijd om het menselijk vermogen te vergroten. Maar misschien wel het allerbelangrijkste, het is ook een voorbeeld van hoe A.I. steeds dichter bij het nabootsen van zelfs de meest intrinsiek menselijke kenmerken komt, zoals weten wat grappig is.

Share
April 2024
May 2024
No event found!

Related Topics