Ministry of Defence (MOD) uit het Verenigd Koninkrijk kiest voor Nederlandse leverancier vanwege perfecte privacyborging

About

Ministry of Defence (MOD) uit het Verenigd Koninkrijk kiest voor Nederlandse leverancier vanwege perfecte privacyborging

Het Nederlandse bedrijf Prowise voldoet als enige touchscreenleverancier aan de strenge privacy-eisen van het ministerie van Defensie van het Verenigd Koninkrijk. Hierdoor is Prowise al een paar jaar de vaste leverancier van touchscreens en interactieve bordsoftware aan verschillende defensie-divisies.

Niemand wil dat data in verkeerde handen terechtkomt. Dit geldt voor defensie, maar ook voor het onderwijs. Prowise ontwikkelt haar producten met het oog op educatie, waar het veilig omgaan met gegevens van groot belang is. “Wij voldoen aan de strengste internationale privacywet- en regelgeving, dit laten we jaarlijks bevestigen door certificeringen en audits. Hiermee kunnen we aantonen dat je persoonsgegevens bij ons daadwerkelijk in goede en zorgvuldige handen zijn”, vertelt Michael Ahrens, directeur Prowise. Recent werd Prowise opnieuw Privacy Verified-gecertificeerd en beloond met de ISO 27001- en 9001-certificeringen.

MOD

De strikte naleving van de veiligheid van gegevens en de beveiliging die in Prowise is ingebouwd, trok de aandacht van het Britse Ministerie van Defensie (MOD). “Als overheidsinstantie en militaire dienst staan veiligheid en privacy centraal in alles wat we leveren. ISO 9001- en 27001-certificering zijn de erkende internationale normen die de kwaliteit van het product en de organisatie waarborgen. Hierdoor hebben we de zekerheid dat de producten van Prowise aan onze eisen voldoen”, aldus Luitenant Ian Frith, Training Information Systems Officer Royal Navy.

Eigen beheer

Het merendeel van de touchscreenleveranciers werkt samen met andere partijen. Dan is de leverancier ook verantwoordelijk voor de manier waarop die andere bedrijven omgaan met informatiebeveiliging. Prowise wil het risico niet lopen en niet afhankelijk zijn van andere partijen. Om deze reden hebben zij alle ontwikkel- en productieprocessen in eigen beheer zodat kwaliteit, veiligheid en daarmee account- en leerlingdata gewaarborgd zijn. “Het eerlijk en rechtmatig verwerken van persoonlijke gegevens is onze topprioriteit”, aldus Ahrens.

Share
April 2024
May 2024
No event found!

Related Topics