Nieuwe tool van Amazon laat AI modellen sneller objecten herkennen

About

Nieuwe tool van Amazon laat AI modellen sneller objecten herkennen

Amazon heeft gister een nieuwe tool aangekondigd. De Amazon Rekognition Custom Labels tool kan machine learning toepassen om AI-modellen bepaalde objecten te herkennen, ook als er alleen beperkte informatie beschikbaar is.

Normaliter moeten er grote datasets worden gebruikt om modellen te trainen. Amazon Rekognition Custom Labels kan modellen voor heel specifieke doeleinden trainen zonder dat er enorme datasets voorhanden moeten zijn.

“In plaats van een model van nul af aan te moeten trainen, wat gespecialiseerde expertise op het gebied van machine learning en miljoenen hoogwaardige gelabelde afbeeldingen vereist, kunnen klanten nu gebruik maken van Amazon Rekognition Custom Labels om state-of-the-art prestaties te bereiken voor hun unieke behoeften op het gebied van image analysis”, geeft het bedrijf aan op hun blog.

Ook is er een nadruk gelegd op gebruikersgemak. Gebruikers worden door alle stappen heen geholpen, dus er is geen expertise nodig op het gebied van machine learning om de tool te kunnen gebruiken. Na het doorlopen van alle stappen krijgen gebruikers een overzicht te zien, waarin de nauwkeurigheid van hun model wordt getoond.

Volgens een voorbeeld aangegeven door Amazon zelf kan deze tool worden gebruikt bij het herkennen van motoronderdelen in een garage, zodat er snel kan worden bepaald wat bij besteld moet worden. Op deze manier wordt er een hoop tijd bespaard.

Share
April 2024
May 2024
No event found!

Related Topics