Python wint opnieuw TIOBE Programmeertaal van het Jaar

About

Python wint opnieuw TIOBE Programmeertaal van het Jaar

Volgens TIOBE was Python de programmeertaal die in 2021 de harten van ontwikkelaars stal. Het is de tweede keer op rij dat Python is gekroond tot TIOBE Programmeertaal van het Jaar.

Vorige maand suggereerde Paul Jansen, CEO van TIOBE Software, de mogelijkheid dat C# voor het eerst de kroon zou kunnen veroveren nadat hij in december de hoogste ratinggroei (+2,21%) in de top 20 van de TIOBE Index had gepost.

“Het is interessant om op te merken dat C# tijdens zijn 21-jarig bestaan ​​nooit de TIOBE-prijs voor programmeertaal van het jaar heeft gewonnen, hoewel het de afgelopen twee decennia in de top 10 heeft gestaan”, aldus Jansen.

Helaas, het mocht niet zo zijn. Python herstelde zich in januari met een groei van +1,86 procent in de meest recente TIOBE Index, vergeleken met +1,73 procent voor C#.

Hier is de TIOBE Index top 20 voor januari 2021 (Bron Developer):

De TIOBE Index is niet ontworpen om aan te geven wat de beste taal is, maar helpt ervoor te zorgen dat uw vaardigheden “nog steeds up-to-date” zijn en/of om te helpen bij het nemen van “een strategische beslissing over welke programmeertaal moet worden gebruikt bij het starten van het bouwen van een nieuwe softwaresysteem.”

De methodologie is bekritiseerd omdat het slechts één zoekopdracht (“<taal> programmeren”) gebruikt voor services zoals Google, QQ, Sohu, Amazon en Wikipedia, naast een speciale formule en alleen Engelse zoekopdrachten bevat. TIOBE overweegt verdere parameters toe te voegen.

Hoewel het niet perfect is, geeft het wel een idee van de algehele gezondheid van elke taal. Ranglijsten die alternatieve methoden gebruiken, zoals RedmonkGitHubSlashData en Stack Overflow, geven vergelijkbare resultaten. Sommige talen verhandelen een aantal plaatsen, maar Python is over het algemeen te vinden op de topposities.

Share
April 2024
May 2024
No event found!

Related Topics