Snellere ontdekking cyberaanvallen door AVG

About

Snellere ontdekking cyberaanvallen door AVG

Volgens FireEye komt het nog vaak genoeg voor dat een persoon of bedrijf slachtoffer wordt van een cyberaanval. Toch worden deze aanvallen steeds sneller ontdekt. De reden hiervoor is volgens het bedrijf de strengere regelgeving omtrent data en privacy, zoals de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming).

Hierdoor is de hoeveelheid tijd die hackers hebben per aanval afgenomen, omdat de alarmbellen sneller afgaan wanneer zij een systeem zijn binnengedrongen. Voorheen hadden hackers gemiddeld ongeveer 177 dagen, terwijl dat in de afgelopen jaren is afgenomen naar 54 dagen. Een daling van maar liefst zeventig procent.

Eén van de redenen van het sneller reageren op aanvallen is volgens het bedrijf de verscherpte wetgeving. Er hangt nu een flinke boete boven het hoofd van bedrijven die niet snel genoeg aan de bel trekken bij de autoriteiten bij een hackaanval. Daardoor maken veel meer partijen een prioriteit van beveiliging.

De AVG, die nu bijna twee jaar geleden is ingevoerd, alleen geldt voor Europese bedrijven, heeft het wereldwijd ook een effect. Ook partijen die zaken doen met Europese partners of bedrijven, of zelfs alleen maar data door Europe voeren, krijgen te maken met deze wetgeving.

Natuurlijk zijn er ook uitzonderingen. Het komt nog geregeld voor dat bedrijven pas een cyberaanval ontdekken nadat deze jaren geleden al is uitgevoerd.

Share
April 2024
May 2024
No event found!

Related Topics