Swift Playgrounds 4.0 maakt Mac onnodig om apps te publiceren

About

Swift Playgrounds 4.0 maakt Mac onnodig om apps te publiceren

Apple heeft Swift Playgrounds 4.0 uitgebracht, waarmee gebruikers hun apps met een iPad kunnen bouwen en indienen. Apple hoopt dat Swift Playgrounds zal helpen om de acceptatie van de taal te stimuleren.

Swift Playgrounds werd oorspronkelijk uitgebracht in 2016 als een educatieve tool en ontwikkelomgeving voor de nieuwste native programmeertaal van Apple, die een paar jaar eerder werd uitgebracht.

De iPad-versie van Swift Playgrounds arriveerde als eerste voordat vorig jaar een macOS-versie werd uitgebracht. Er is echter altijd een Mac vereist geweest om een ​​app daadwerkelijk te publiceren.

Apple prijst de iPad in toenemende mate aan als een laptopvervanger voor veel gebruikers en ondersteunt het met iPadOS-verbeteringen, zoals het toevoegen van goede ondersteuning voor cursors in 2020 en het sterk verbeteren van multitasking dit jaar.

Swift Playgrounds 4.0 helpt om die pitch gemakkelijker te maken voor Apple, nu het bedrijf kan zeggen dat ontwikkelaars het hele proces van het ontwikkelen en publiceren van apps kunnen doorlopen met alleen hun iPad.

“Swift Playgrounds is een geweldige manier om te leren programmeren op een Mac of iPad. Met Swift Playgrounds 4, die later dit jaar verschijnt, kunnen gebruikers het visuele ontwerp van een app maken met SwiftUI”, zei Apple bij de aankondiging van de update in de zomer.

“App-projecten kunnen worden geopend en bewerkt in Swift Playgrounds of in Xcode, en wanneer ze klaar zijn, kunnen gebruikers een echte app bouwen en deze rechtstreeks vanaf hun iPad in de App Store indienen.”

Hier zijn de officiële release-opmerkingen :

  • Bouw iPhone- en iPad-apps met SwiftUI rechtstreeks op uw iPad (iPadOS 15.2 of hoger vereist)
  • Met App Store Connect-integratie kunt u uw voltooide app uploaden naar de App Store
  • App Preview toont live updates terwijl je wijzigingen aanbrengt in je app
  • Met de voorbeeldweergave op volledig scherm kunt u uw app van rand tot rand bekijken
  • Slimme, in-line codesuggesties helpen je om snel en nauwkeurig code te schrijven
  • App-projecten maken het gemakkelijk om projecten naar Xcode en terug te verplaatsen
  • Project-breed zoeken vindt resultaten in meerdere bestanden
  • Snippets Library biedt honderden SwiftUI-besturingselementen, symbolen en kleuren
  • Met Swift Package-ondersteuning kunt u openbaar beschikbare code opnemen om uw apps te verbeteren

Gebruikers moeten nog steeds geregistreerde Apple-ontwikkelaars worden om hun apps in te dienen en zullen hetzelfde goedkeuringsproces doorlopen voordat ze live gaan in de App Store.

In een SlashData- rapport stond Swift op de negende plaats voor de grootte van de gemeenschap, net achter Android-tegenhanger Kotlin. Beide blijven massa’s achter de meer gevestigde talen:

Share
July 2024
August 2024
No event found!

Related Topics