Veiligheid bedrijven laat te wensen over, aldus Bitdefender

About

Veiligheid bedrijven laat te wensen over, aldus Bitdefender

Bitdefender heeft een rapport uitgebracht over de veiligheid van bedrijven. Hiervoor zijn 6.000 info-sec professionals wereldwijd ondervraagd. Hieruit blijkt dat bijna 60 procent van bedrijven is slachtoffer geworden van een data-breach in het afgelopen jaar. Deze professionals zijn werkzaam in onder meer het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Australië, Nieuw- Zeeland, Duitsland en de Verenigde Staten.

Ook heeft maar liefst 24 procent van bedrijven een data-breach gehad in de eerste helft van 2019. Het rapport wijst verder uit dat bedrijven die nog geen slachtoffer zijn geweest, binnenkort een data-breach kunnen verwachten.

Van de info-sec professionals denkt 36 procent van wie de werkgever nog niet is aangevallen, dat ze nu tegenover een cyber-bedreiging staan, zonder dat ze het weten.

De info-sec professionals moeten ook omgaan met verschillende uitdagingen op de werkvloer. Zo blijken bijvoorbeeld de helft van de endpoint detection en response alerts vals alarm te zijn.

Het rapport van Bitdefender geeft aan dat de responstijd van een incident flink omlaag zal moeten. Iets minder dan een derde van de ondervraagden geeft aan dat het een week en soms zelfs langer duurt om een aanval te detecteren.

De grootste risico’s worden gevormd door phishing en whaling aanvallen, volgens 36 procent van de ondervraagden. Dat is een flink verschil met het jaar ervoor, toen ransomware het meest genoemd werd.

Na phishing en whaling aanvallen worden Trojans en ransomware als grootste dreiging gezien.

Meer informatie over het rapport van Bitdefender over de veiligheid van bedrijven kan hier gevonden worden.

Share
April 2024
May 2024
No event found!

Related Topics