J-Fall 2015 Speaker Rob Vermeulen & Jamie Craane – M-Lab: innovatieve apps in het OV (NS)

About

J-Fall 2015 Speaker Rob Vermeulen & Jamie Craane – M-Lab: innovatieve apps in het OV (NS)

Een klein team van zeven man ontwikkelt de mobiele apps voor de Nederlandse Spoorwegen waarvan de NS ReisPlanner Xtra de bekendste is met meer dan 4 miljoen downloads. Naast de RPX ontwikkelt het team verschillende apps variërend voor smart watches tot grote 72 inch schermen waaronder de applicaties in de OV service winkels.

Tijdens deze sessie laten we zien wat voor applicaties het M-Lab ontwikkeld en wat het betekent om een app als de RPX te ontwikkelen en te onderhouden. We gaan o.a. in op de gebruikte technologieën (zowel front- als backend), applicatiearchitectuur, deployment strategie, testen, contact met klanten en andere uitdagingen die hierbij komen kijken.

Bio van Rob Vermeulen & Jamie Craane Sinds ’94 is Rob bezig met Java en Internet technologie. Ik de jaren ’90 heeft hij de VPRO geholpen met o.a. het ontwikkelen van een Java Applicatie Server, de eerste uitzendingen op Internet en het ontwikkelen van een Java CMS (MMBase). Gedurende de daarop volgende jaren heeft Rob gewerkt als opensource coördinator, Java ontwikkelaar, Software Architect en project leider. Sinds 5 jaar richt Rob zich volledig op Android. Gedurende deze periode heeft hij verschillende applicaties ontwikkeld waaronder de reisplanner Xtra van de NS. Naast het ontwikkelen voor telefoons ontwikkelt hij ook applicaties voor tablets, horloges (Android Wear) en grote touch-screens.

Sinds 2001 ontwikkelt Jamie software voor diverse grote en kleine organisaties. Opdrachten variëren van het ontwikkelen van mobiele- en web applicaties tot software architectuur en performance analyse. Sinds 3 jaar is hij full-time bezig met de ontwikkeling van Android applicaties. Applicaties welke hij o.a. ontwikkeld heeft zijn: NS Reisplanner Xtra, Ziggo TV tablet app, Simpled Card, Timewax uren en resource management en diverse andere apps.

Naast full-stack software developers zijn Jamie Craane en Rob Vermeulen de oprichters van androidcursus.nl.

Share
April 2024
May 2024
No event found!