VR handschoenen van Teslasuits laat gebruikers objecten aanvoelen in VR

About

VR handschoenen van Teslasuits laat gebruikers objecten aanvoelen in VR

Teslasuit, het bedrijf wat eerder een full-body haptic feedback suit heeft uitgebracht, brengt nu een set handschoenen uit waarmee gebruikers virtuele objecten kunnen voelen. Ook verzamelen de handschoenen biometrische data.

Het apparaat, genaamd de Teslasuit Glove, zal in de tweede helft van 2020 beschikbaar zijn. Net als de Teslasuit, is de Teslasuit Glove bedoeld voor training, medische rehabilitatie en revalidatie en andere professionele toepassingen. Het combineert verschillende soorten technologie├źn waarmee de indruk wordt gewekt dat er een object aangeraakt en vastgehouden kan worden. De handschoenen kunnen met het pak worden gecombineerd waardoor full-body motion capture of haptische feedback voor virtual reality mogelijk wordt.

De Teslasuit Glove zal concurreren met al bestaande producten zoals de handschoenen van Manus VR en HaptX. Het apparaat differentieert zichzelf door een groot aantal features vergeleken met de concurrentie. Zo kunnen de handschoenen basis haptische en force feedback topassen met een groep van negen elektrodes per vinger. Met een plastic exoskelet wordt de illusie van weerstand opgewekt.

Daarnaast hebben de handschoenen de mogelijkheid om de bewegingen van de pols en vingers van een gebruiker te volgen. Hierbij worden ook biometrische gegevens opgeslagen zoals de hartslag, wat gebruikt kan worden voor informatie over stress en andere lichamelijke reacties.

Met een prijs van $5.000 zal het apparaat niet voor consumenten zijn, maar is het meer gericht op de zakelijke markt en onderzoekers.

Share
April 2024
May 2024
No event found!

Related Topics