Zijn blockchain-games de toekomst van gaming?

About

Zijn blockchain-games de toekomst van gaming?

Velen in de game-industrie hebben hun overtuiging uitgesproken dat NFT-games en/of blockchain-games de toekomst van gaming zijn. Het NFT-gamesegment staat nog in de kinderschoenen, maar het aantal gebruikers voor veel games neemt snel toe, wat het potentieel van het segment benadrukt.

De Top-10 NFT-games hebben gecombineerd maar liefst 3 miljoen gebruikers, waar Alien Worlds de meest populaire NFT-game is. Volgens gegevens gepresenteerd door Safe Betting Sites, had Alien Worlds het hoogste aantal spelers onder NFT-spellen, met naar schatting 759.600 gebruikers.

NFT-spellen zijn de laatste jaren populairder geworden en velen, zoals Electronic Arts CEO Andrew Wilson, geloven dat het ‘play-to-earn’-model dat met dergelijke games wordt geassocieerd, de toekomst van gaming is. In wezen vereisen play-to-earn- games vaak een vooruitbetaling, meestal in de vorm van een cryptocurrency om de game te spelen waarin gebruikers unieke in-game-items kunnen verzamelen. Deze digitale items hebben een waarde die in de loop van de tijd kan toenemen en kunnen op elk moment aan andere spelers worden verkocht, wat spelers een mogelijkheid biedt voor potentiële inkomsten, dus het ‘verdien’-gedeelte van het model.

Een van de andere gemeenschappelijke kenmerken van NFT-spellen is dat spelers een inbreng hebben in de ontwikkeling van het spel. Aangezien spelers een geldelijke investering in het spel hebben, die in de loop van de tijd kan toenemen, groeit ook de waarde van het spel mee. Dit maakt spelers meer directe belanghebbenden van het spel in vergelijking met de traditionele rol van simpelweg gebruikers zijn.

Het segment staat nog in de kinderschoenen en moet nog doorbreken voor mainstream-gaming, met veel onzekerheden die nog moeten worden aangepakt. Toch is het potentieel van het segment duidelijk te zien voor de rest van de industrie en sommige vroege NFT-games hebben al indrukwekkende gebruikersaantallen. Op 21 oktober 2021 hadden de top 10 NFT-games op basis van het aantal spelers in de afgelopen 30 dagen, meer dan 3 miljoen gecombineerde gebruikers, met Alien Worlds van de WAX-blockchain voorop met 759.600 gebruikers.

Het aantal gebruikers werd bepaald door het aantal unieke portemonnees die enige vorm van interactie vertoonden met een slim contract uit de games.

Elke NFT-game draait op specifieke blockchains en momenteel is er geen prominentere blockchain in gaming dan de Binance Smart Chain (BSC). BSC is alleen de op één na meest gebruikte blockchain, loopt achter op Etherum, maar is de meest populaire binnen de ontluikende NFT-gamingsector tot nu toe.

“Ondanks de kinderschoenen maakt NFT-gaming al naam als the next big thing in gaming. Het populaire ‘play-to-earn’-model van het segment biedt eindeloze mogelijkheden waardoor insiders uit de branche enthousiast zijn over de toekomst van NFT-gaming. De vraag of NFT-gaming mobiel gamen zal overnemen, aangezien de dominante kracht van de industrie, lijkt een kwestie van ‘wanneer’ en niet ‘als’.” aldus Robert Pascal, eSports-editor bij Safe Betting Sites.

 

Share
April 2024
May 2024
No event found!

Related Topics