De mogelijkheid om er zelf van te maken wat je wilt – het verhaal van Mandy Sepers – CGI

About

De mogelijkheid om er zelf van te maken wat je wilt – het verhaal van Mandy Sepers – CGI

Lees hier het verhaal van Mandy Sepers, software engineer bij CGI. De mogelijkheid om er zelf van te maken wat je wilt

Een Java-bad
‘Bij CGI begon ik als Java-engineer. Het was meteen mijn eerste baan. Twee maanden werd ik ondergedompeld in Java, een flink bad na het behalen van mijn masters Game Studies. Nu werk ik al bijna zes jaar voor het bedrijf. Mijn functie is software engineer. Ik werk in een DevOps-omgeving. Dat wil zeggen dat ik betrokken ben bij zowel Development als bij Operations. Na de ontwikkeling van een product of oplossing gooien we het eindresultaat niet over de heg, maar blijven we betrokken bij het beheer ervan.’

Data
‘Mooi voorbeeld is het ketenmonitoringproject bij NS. NS wil dat reisinformatie altijd binnen tien seconden na wijziging van de bron via alle kanalen gelijk moet zijn. Stel dat een trein op een ander spoor aankomt. Dan ziet het NS-personeel dit via een app. Tegelijkertijd ziet ook de reiziger deze informatie op het informatiebord. Wij bouwden een product dat elke minuut veel testen uitvoert en data ophaalt. Je kunt hiermee in een vroeg stadium zien als het op een bepaalde plek niet goed gaat. En er vervolgens voor zorgen dat de doorstroming wordt gegarandeerd.’

Serious Games
‘Ik werk in een heel fijn team. Je kunt hier veel leren van collega’s. De goede sfeer en de constante uitwisseling van kennis houden me loyaal en betrokken. CGI geeft je de mogelijkheid om er zelf van te maken wat je wilt. Natuurlijk is er werk dat gedaan moet worden, maar er is altijd ruimte voor eigen interesses en initiatieven. Zoals het gebruikmaken van Serious Games – we zijn hier echt bezig om die op de kaart te zetten. Daarbij is de CGI Game Factory vaak het startpunt. De Game Factory bestaat uit een groep CGI’ers die aan game-gerelateerde projecten werken. Een van de projecten waarbij ikzelf betrokken ben is een security awareness-game. Die game helpt ontwikkelteams bij het zo secure mogelijk opleveren van software. Dit gebeurt aan de hand van ”echte” data, die invloed heeft op het spelverloop. Erg gaaf.’

‘Dit is me als het ware komen aanwaaien tijdens het werk. Het bleek al snel dat ik naast mijn werk als engineer graag iets extra’s doe. Heel dingen die ik altijd al had bedacht, komen nu samen in mijn manier van werken. Natuurlijk zijn de cursussen en masterclasses die je volgt daar wel een aanvulling op. Je leert de theorie die de dingen ondersteunen die je in de praktijk deed. Je krijgt methodieken aangereikt. En handvatten tot documentatie. Een stevig fundament om zelf op voort te bouwen.’

 

Deze publicatie is afkomstig van CGI Nederland, ga naar hun partner pagina voor meer informatie, andere artikelen als deze en hun vacatures!

Share
July 2024
August 2024
No event found!

Related Topics