Facebook plant de lancering van een nieuwe Crypto in 2019

About

Facebook plant de lancering van een nieuwe Crypto in 2019

Facebook praat met beurzen over het mogelijk aanmelden van een cryptocurrency. Dat is de belangrijkste bevinding uit een verhaal van de New York Times dat donderdag is gepubliceerd over verschillende pogingen om native cryptocurrencies te introduceren op veelgebruikte messaging-platformen.

The Times meldt dat Signal en Telegram ook van plan zijn om in de komende 12 maanden tokens uit te rollen. Onder verwijzing naar “vier mensen geïnformeerd over de onderhandelingen”, meldt de Times dat Facebook de beurzen heeft verteld dat het verwacht een product te krijgen in de eerste helft van 2019.

Het Facebook-project, dat eerder door Bloomberg werd gerapporteerd als een stabiele koppeling voor zijn WhatsApp-berichtenservice, zou het meest prominente profiel zijn van het stel. De social media gigant heeft 2,5 miljard wereldwijde gebruikers. Eén bron die tegen CoinDesk sprak op voorwaarde van anonimiteit bevestigde dat het bedrijf werkt aan een stabiele crypto, gebaseerd op eerdere bijeenkomsten met het bedrijf Menlo Park.

Facebook heeft in de afgelopen maanden zijn blockchain-team versterkt, met een duw in de aanwerving en minstens een talentgerichte acquisitie. Het bedrijf probeert momenteel bijna 20 blockchain-gerelateerde posities te vullen.

Volgens het Times-rapport zijn meer dan 50 Facebook-ingenieurs toegewijd aan het blockchain-project van het bedrijf. Om het bereik van het project te vergroten, onthult het verhaal dat Facebook van plan is om gebruikers te integreren in zijn Messenger-, WhatsApp- en Instagram-berichtenservice.

Share
June 2024
July 2024
No event found!

Related Topics