Mastercard en Visa trekken zich terug uit Libra

About

Mastercard en Visa trekken zich terug uit Libra

De toekomst van Facebook Libra staat op losse schroeven nadat Mastercard en Visa zich hebben teruggetrokken uit het project.

Facebook bereidt zich voor om zowel cryptocurrency Libra als Calibra volgend jaar te lanceren, maar heeft de inhoud van beide projecten nog niet zozeer uit de doeken gedaan. Het bedrijf geeft aan pas te lanceren als alle regelgeving rond is.

Onlangs heeft PayPal zich ook teruggetrokken uit het project, evenals eBay en betaalprovider Stripe die het Libra-project hebben hebben verlaten. Toen Libra in juni werd aangekondigd, werd het ondersteund door 28 grote bedrijven die fungeren als launch-partners. Deze zouden het project begeleiden wanneer Libra wereldwijd geïnspecteerd werd zodat ze toegang tot verschillende markten konden krijgen.

De Libra Association zou deze week zijn definitieve founding members onthullen. Echter zijn er met het wegvallen van deze partners weinig overgebleven van de 28 oorspronkelijke partijen. De enige overgebleven partij die als betalingsprovider fungeert is het Nederlandse PayU. Echter, zonder wereldwijd bekende betaalproviders als Mastercard en Visa, zal Libra het vermoedelijk zwaar krijgen.

CEO van Facebook, Mark Zuckerberg, heeft op 23 oktober een afspraak met regeringsfunctionarissen van de Verenigde Staten om vragen te beantwoorden over de cryptocurrency.

Voor meer informatie, lees het artikel hier.

Share
July 2024
August 2024
No event found!

Related Topics