Onderzoek naar opsplitsing Google Chrome

About

Onderzoek naar opsplitsing Google Chrome

Het kan zijn dat Google de Chrome-browser moet opsplitsen als een recent onderzoek naar antitrustovertredingen door het Amerikaanse ministerie van Justitie en openbare aanklagers dit zo oordeelt, vertelden drie insiders aan het nieuwsplatform Politico.

Ambtenaren overwegen of Google moet worden gedwongen om Chrome en een deel van zijn reclameactiviteiten te verkopen om de macht te behouden.

• De Chrome-browser heeft het grootste marktaandeel in de VS, waardoor het bedrijf volgens een antitrustrapport van eerder vorige week “effectief standaarden voor de branche kan vaststellen”, met name nu Chrome de cookies geleidelijk afschaft. “Marktdeelnemers zijn bezorgd dat hoewel Google cookies van derden die andere digitale reclamebedrijven nodig hebben, geleidelijk elimineert, Google nog steeds kan vertrouwen op gegevens die in zijn hele ecosysteem worden verzameld”, zo luidt het rapport.
• Als Chrome zou moeten worden opgesplitst, zou dat de eerste door de rechtbank opgelegde opsplitsting van een Amerikaans bedrijf in decennia betekenen.
• Het ministerie van Justitie zal naar verwachting de komende weken een gerechtelijke antitruststrijd beginnen, waar ze de kwestie zullen bespreken.

Share
July 2024
August 2024
No event found!

Related Topics