Open-sourceoplossing maakt AppGallery-distributie mogelijk

About

Open-sourceoplossing maakt AppGallery-distributie mogelijk

Bluesource heeft een oplossing uitgebracht die van app wisselt met behulp van GMS (Google Mobile Services) voor HMS (Huawei Mobile Services) om AppGallery-distributie mogelijk te maken.

De open-sourceoplossing heet de Choice SDK en is bedoeld om ontwikkelaars tijd en kosten te besparen bij het converteren van hun bestaande apps die GMS- en Firebase-frameworks gebruiken om bruikbaar te zijn in het ecosysteem van Huawei.

Martin Sprengseis-Kogler, Managing Partner bij Bluesource, zei:

“Bedrijven in heel Europa willen graag lid worden van AppGallery, maar denken dat dit veel middelen kost. In Choice SDK hebben we een eenvoudige stand-alone switch gemaakt die de complexiteit uit het ontwikkelingsproces haalt en merken in staat stelt hun apps snel en kosteneffectief aan te passen en over te dragen.

We zijn verheugd toonaangevende internationale ondernemingen te hebben geholpen met hun app-implementaties voor het HMS-ecosysteem van Huawei – met name in de financiële en bancaire sector – en we hopen meer Europese bedrijven te blijven ondersteunen door het gemakkelijker te maken om hun apps te publiceren. “

Choice SDK is oorspronkelijk ontwikkeld voor de klant Raiffeisen Bank van Bluesource om de Oostenrijkse bank te helpen haar app beschikbaar te maken voor Huawei-gebruikers. Bluesource heeft sindsdien besloten om de oplossing open-source te maken om ontwikkelaars te helpen hun apps sneller en veiliger aan te passen.

Andere bedrijven die de Choice SDK al hebben gebruikt om hun apps aan te passen, zijn onder meer tv-omroep ORF, de Oostenrijkse postdienst, Aktionsfinder en de Oostenrijkse spoorwegmaatschappij ÖBB.

Georg Hanschitz, hoofd van Oostenrijk, Eco-apparaatontwikkeling bij Huawei Consumer Group, merkte op:

“Open innovatie is de sleutel en dit is een groot succesverhaal van samenwerking en ruimdenkend zakendoen. Deze oplossing helpt ontwikkelaars over de hele wereld om elke GMS- of Firebase-gerelateerde app aan te passen voor AppGallery.

Ik wil Bluesource bedanken voor hun toewijding. We zijn er trots op dat deze oplossing in Oostenrijk is gemaakt en nu open-source is. Dit is gratis te gebruiken en eenvoudig in te bouwen – voor alle soorten Android-apps, wereldwijd. “

Huawei’s AppGallery heeft zijn distributies het afgelopen jaar bijna verdubbeld – met in totaal 384,4 miljard apps in 2020. De op twee na grootste app-marktplaats heeft nu 530 miljoen maandelijkse actieve gebruikers en is in Europa met 61,5 procent jaar-op-jaar gegroeid tot meer meer dan 42 miljoen gebruikers. 

In september 2020 werd HMS 5.0 onthuld met 56 ‘kits’ en 12.891 API’s. Apps die zijn geïntegreerd met HMS Core zijn in de loop van het jaar meer dan verdubbeld tot 120.000. Huawei heeft nu 2,3 ​​miljoen geregistreerde ontwikkelaars – 77 procent meer dan vorig jaar – waaronder 300.000 buiten China.

De Choice SDK is beschikbaar om te downloaden met documentatie hier: https://github.com/bluesource/ChoiceSDK

Share
July 2024
August 2024
No event found!

Related Topics