USB-C staat op het punt een krachtige upgrade te krijgen

About

USB-C staat op het punt een krachtige upgrade te krijgen

USB-C-kabels die later dit jaar verschijnen, zullen 240 watt vermogen mogelijk maken om het aantal apparaten dat via de kabels kan worden gevoed, uit te breiden. Er zouden dit jaar nieuwe kabels en apparaten beschikbaar moeten zijn die de nieuwe USB-specificatie ondersteunen die 240 watt mogelijk maakt, meer dan een verdubbeling van het maximum van de huidige 100 watt USB-C-kabels. 

Het USB Implementers Forum (USB-IF) onthulde de 240 watt-capaciteit voor USB-C-kabels en -connectoren in USB-C Release 2.1 en de USB Power Delivery (USB PD) Revision 3.1-specificatie.  Het hogere vermogensbereik betekent dat USB-C grotere laptops voor gaming, dockingstations, 4K-monitoren en printers kan ondersteunen. USB-C heeft ovale poorten en omkeerbare kabels en ondersteunt telefoons, tablets en pc’s.

“Met de nieuwe mogelijkheden van USB Power Delivery 3.1 kunnen we nu producten met een hoger vermogen, zoals grotere notebook-pc’s, laten overschakelen van traditionele stroomaansluitingen naar USB Type-C”, aldus Brad Saunders, voorzitter van de USB Promoter Group“We verwachten ook dat een breder scala aan ontwikkelaars van productapplicaties buiten het traditionele USB-ecosysteem om nu te overwegen om hun stroombehoeften te standaardiseren op USB Type-C met USB PD-stroom.”  USB-IF vertelde dat apparaten die hogere wattages ondersteunen, in de tweede helft van dit jaar beschikbaar zouden moeten zijn. 

De 240-watt USB-C-variant wordt Extended Power Range (EPR) genoemd en producten met deze hebben pictogrammen nodig die de gebruiker informeren dat een kabel maximaal 240W ondersteunt. Maar het betekent ook dat er nieuwe kabels met een lager vermogen komen, genaamd Standard Power Range (SPR). Kabels worden alleen als bruikbaar voor SPR geïdentificeerd, terwijl andere volgens de specificatie bruikbaar zijn voor SPR en EPR.  

USB Power Delivery Revision 3.1-specificatie biedt de mogelijkheid om tot 48 V en 240 W aan stroom te leveren. Met de optie voor hoger vermogen heeft de USB-IF fabrikanten advies gegeven over hoe ze kunnen voorkomen dat elektrische stroom door de lucht tussen de USB-C-stekker en poort ontstaat wanneer gebruikers een apparaat loskoppelen. 

Share
April 2024
May 2024
No event found!

Related Topics